Site icon ÓraMagazinOnline

Delma Cayman Worldtimer Automatic – búvárból lett világóra

Delma Cayman Worldtimer Automatic

Egyáltalán nem szokatlan, hogy egy adott modell más szerepkörben is kipróbálja magát. A Delma Cayman Worldtimer Automatic is tipikus példája ennek.

A kétezres években inkább stagnáló, majd a retró trend megjelenésével felfutó márka valóban a lehető legtöbbet igyekszik kihozni az aktuális lehetőségekből. Búvárórái közül sok az 1960-as, 70-es években is megállná a helyét, feltéve ha egy kicsit keskenyebb lenne az átmérőjük.

Delma Cayman Worldtimer Automatic – a retró segítségével tértek vissza

Persze ezen nagyon ne csodálkozzunk, elvégre a márka pont abban az időszakban élte aranykorát búváróráival. A világórává való “átváltozást” akár diverzifikáció egyik módjának is tekinthetjük. Annyi történt mindössze, hogy a búvárlünettát elhagyták, és helyére két irányba forgatható, időzónákhoz tartozó városokat felvonultatót helyeztek. Ehhez persze szükség van egy további mutatóra is, így a központból egy negyedik, 24 óra alatt körbejáró is nyújtózkodik.

Delma Cayman Worldtimer Automatic – számlapból alapszínek: fekete, ezüst és kék

Mindennek egyenes következménye, hogy az óra hivatalosan nem tekinthető búvárórának. Ehhez ugyanis kellene a búvárlünetta (vagy feladatát ellátni képes más megoldás). Ennek ellenére is meglehetősen figyelemre méltó vízállósággal látták el: 50 bar nyomást (500 m) képes elviselni a 42 mm átmérőjű, 13,6 mm vastag tok. Mindezt úgy, hogy a hátlap üvegbetétes és a megszokottól eltérően ott is zafírt használnak. Pusztán azért pedig, hogy láthassuk a szerkezetet. Jelen esetben ez az ETA (nem klón) 2892-es második időzóna komplikációval ellátott változatát, amit aligha kell itt bárkinek is bemutatni. Nem egy nagy durranás, de egyrészt ebben a belépőkategóriában megállja a helyét, másrészt könnyű lesz szervizeltetni.

A szokványost meghaladó teljesítményért viszonylag magasabb árat is kérnek. A bőrszíjas változatok 2050, a fémcsatosak pedig 2150 euróért kerülnek forgalomba. Van azonban két jó hír is. Összesen féltucatnyi különböző változat közül válogathatunk, és szinte pontosan harmad ennyiért kvarc kivitel is készül.

Delma

Exit mobile version