Site icon ÓraMagazinOnline

Bell & Ross BR 05 Copper Brown

Bell & Ross BR 05 Copper Brown

A Bell & Ross BR 05 Copper Brown egy meglehetősen változatossá fejlődött kollekció tagja, amelynek okát a formára nézve gyorsan meg is találjuk.

Ha valaki úgy gondolná, hogy a márka a luxus-sportórák iránti jelentős keresletből szeretne egy szeletet magának kiszakítani, nem téved. Teszi mindezt úgy a Svájcban termelő, független, francia tulajdonosi háttérrel rendelkező Bell & Ross, hogy közben saját múltjukat sem tagadják meg. Az ugyanis a négyzetes óratokok világában gyökeredzik, és azt itt is felfedezhetjük. A BR 05 kollekció ugyanis nem más, mint egy szerényebb méretűre szabott, lekerekített sarkú négyzet.

Nem is olyan különleges

Bár egy pilótafülke műszerfaláról szinte változtatások nélkül egy az egyben átemelt karóra koncepciója valóban forradalminak számított bevezetésekor, a BR 05-ös kollekció nagyszámú felhozatala ellenére egyáltalán nem merész. Gyakorlatilag az óraipar kedvelt színeit (fekete, fehér, szürke, zöld, kék) és anyagait (acél, arany) látjuk viszont. Ugyanez mondható el a komplikációkról is: hárommutatós, GMT és kronográf alkotja a felhozatalt. Utóbbi persze érthető, hiszen a márkának nincs saját kalibere, így csupán abból válogathat, amihez a piacon hozzáfér.

Értelemszerűen őszi újdonságuk sem hoz e tekintetben újat, hiszen a 40 milliméteres tokban egy Sellita SW-300-as dolgozik. Mivel ez az ETA 2892-es klónja, így hozzá hasonlóan szintén viszonylag lapos, ami a tok 10,33 milliméteres vastagságában is megmutatkozik. Abszolút értelemben ez persze nem nevezhető laposnak, de figyelembe véve a tok kialakítását, illetve a „műfaji” követelményeket igenis kecsesnek nevezhetjük.

Vagy mégis?

A igazán meglepő lépés részükről a számlap színe. A barna ugyanis a 2010-es évek legelején volt kedvelt, nem véletlen, hogy manapság alig-alig találunk ilyen színű számlappal órát. Persze az árnyalat kiválasztása rendkívül fontos, így egy világosabb, bronzhoz hasonlót láthatunk. Talán innen eredeztethető a névadás is, hiszen bronz túlnyomórészt réz. Nagyon szép részlet, hogy a dátumtárcsa színe megegyezik a számlapéval, amit ritkán használt árnyalatoknál rendszeresen elsumákolnak. Hogy ezzel kiegészülve az óra megéri-e a 4900 eurós árat (szíjjal 4400), azt majd a piac amúgy is eldönti.

Bell & Ross

Exit mobile version