Site icon ÓraMagazinOnline

A kevesebb több

Officine Panerai Luminor Marina Carbotech PAM01661

Officine Panerai Luminor Marina Carbotech PAM01661

Az Officine Panerai Luminor Marina Carbotech PAM01661 látszólag alig különbözik három évvel ezelőtti tárásától, mégis sokkal életképesebb.

Természetesen nem véletlen, hogy a klasszikus formák high-tech benyomást keltenek. Erről árulkodik, hogy a jól ismert szendvics-számlap (kétrétegű) színe nem a jól ismert zöldessárga, esetleg okker, hanem neon kék. Szintén nem mindennapi látvány a 44 milliméteres tok felülete. Egy kis rosszindulattal akár műanyagnak is nevezhetjük, elvégre szénszállal erősített polimer az anyaga. Mivel a tokot rétegekből építik fel, ezért ezeket szabad szemmel is láthatjuk, elsősorban a tok oldalán.

Officine Panerai Luminor Marina Carbotech PAM01661

A márkát ismerők talán még emlékeznek a három évvel ezelőtti LAB-ID modellre. Egy valóban látványos lépést tett ezzel a márka a high-tech irányába, de sajnos visszakoznia kellett. Nemcsak a tok készült high-tech anyagból, hanem a szerkezet is: kerámia hidak, szilícium gátszerkezet és olajozás teljes hiánya. Ehhez elég merész árcédula is társult: 50000 eurót kértek egy modellért. Eleve csak 50 darab készült volna, de állítólag olyannyira nem fogyott, hogy végül mégsem készítették el a tervezett mennyiséget.

Ennek megfelelően a Carbotech modellek, mert nem a PAM01661 az első, hagyományos szerkezetet kapnak. Jelen esetben ez a P.9010-es automata kaliber, három napos járástartalékkal. Semmi extra, csak a márka manfaktúraszerkezeteitől megszokott masszív felépítés és megbízhatóság. A masszív alatt kereken 6 millimétert kell érteni. Összehasonlításképpen egy ETA 2892-A2-es 3,6 milliméter vastag. Ráadásul a P.9010-es a P.9000-es fogyókúrára fogott utódja. Az ugyanis 7,9 milliéter magas volt.

Officine Panerai Luminor Marina Carbotech PAM01661

A Carbotech modellek így nevükhöz hűen csak a szénszálas tokot viszik tovább, ami lényegesen könnyebb a rozsdamentes acélból készülthez képest. Cserébe jóval drágábbak is: 12500 eurót kérnek a legújabb ilyen modellért.

www.panerai.com

Exit mobile version