Site icon ÓraMagazinOnline

Világutazóknak

IWC Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition ‘The Longest Flight’

IWC Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition ‘The Longest Flight’

Sokat repülők kényelmét szolgálja az IWC Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition ‘The Longest Flight’ és persze saját kezdeményezésükhöz is kapcsolódik.

Ez a bizonyos kezdeményes természetesen egy repülőképes Spitfire-t, a brit légierő egykori vadászgépét is magába foglalja. Oly annyira, hogy a “Silver Spitfire – The Longest Flight” projekt keretében a közel nyolc évtizedes vadászgéppel körberepülik a Földet. Ez nyilván időzónák átlépésével is jár, amihez a schaffhauseni márka egyik idei újdonsága szolgál segítségül.

IWC Pilot’s- Watch Timezoner Chronograph – a kronográf talán már túl sok a számlapnak (2016-os modell)

Valójában nem beszélhetünk igazi újdonságról, sokkal inkább egy jó ötlet újbóli felhasználásáról. Az IWC-nél a 2016-ban bemutatott IWC Pilot’s Watch Timezoner Chronograph alapötletét vették kölcsön. Ez nem más, mint a lünetta segítségével állítható óramutató. Az ötlettel nem az IWC állt elő elsőként, és nyilván lesznek még mások is, akik követik, elvégre meglehetősen felhasználóbarát komplikációról beszélünk. A 12 óránál lévő (háromszög alakú) markerhez kell igazítani az adott időzónához tartozó város nevét, és máris leolvashatjuk az ottani helyi időt.

IWC Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition ‘The Longest Flight’ – búcsút inthetünk az eleganciának, üdvözöljük a műszerek világát

Kiegészítésül szolgál a számlap felső részében lévő ívelt ablakban leolvasható 24 órás skála. GMT komplikációs órákkal szemben ennél a modellnél nem egy második időzóna ideje jelenik meg, pusztán amolyan napszak kijelzőként számíthatunk rá. Az egy órás lépésekben állítható mutató értelemszerűen nincs hatással a szerkezet pontosságára, hiszen a billegő, és így a szerkezet járása nem áll meg. Szintén összeköttetésben áll az óramutató a dátumkijelzéssel, ami így az állítás során előre vagy hátra lép. Ha másból eddig nem is, ebből már sejthető, hogy a szerkezet a márka sajátja. A 82760-as kaliber természetesen az IWC jól ismert Pellaton felhúzásával is rendelkezik, járástartaléka eléri a hatvan órát, ami automata szerkezetről lévén szó, elfogadható.

IWC Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition ‘The Longest Flight’ – elmaradhatatlan kellék a csavarzáras korona

A Spitfire modelleket ismerők talán kicsit búslakodnak amiatt, hogy az eddig megszokott, jellemzően világos számlapos színvilág helyett a fekete kezdett el dominálni. Ugyanakkor az óra műszerjellegét pont ez a színkombináció hangsúlyozza jobban, amely tulajdonságot a 46 milliméteres átmérő és 15,2 milliméteres vastagság, és persze a keki szövetszíj is kiemel. Ezekből mind látszik, hogy a korábbi Spitfire modellekre jellemző elegancia most egy kicsit háttérbe szorul. Talán ezzel is magyarázható, hogy 250 darabra limitálták a 13500 eurós óra példányszámát.

www.iwc.com

Exit mobile version