Site icon ÓraMagazinOnline

TAG Heuer Carrera Green Special Edition

Hogy a zöld lesz-e az új kék, az majd kiderül, de a TAG Heuer Carrera Green Special Edition megjelenése is ebbe az irányba mutat.

Főleg, hogy idén ez már a második zöld órája a márkának. A sort egy zöld Monacóval kezdték, ami azóta állítólag az utolsó darabig el is fogyott. A Carrera árnyalata azonban inkább kékesre sikerült, és nem olyan mérges zöld, mint a Monacóé. Adódik is egyből a kérdés, hogy miért nem lett “racing green”, hiszen a Carrera motorsportos múltjához kiválóan illene. Talán épp ez is a magyarázat. Egyrészt a zöld a britek színe volt, másrészt manapság talán kevesen vannak már tisztában a motorsportban a nemzetekhez köthető színekkel, harmadrészt pedig inkább “nyári ruhát” akartak adni az órának.

TAG Heuer Carrera Green Special Edition – a zöld az új kék

Paraméterei természetesen változatlanok maradtak. A rozsdamentes acél tok továbbra is 39 milliméter átmérőjű, amihez majdnem 15 milliméteres magasság társul. A vastagságért egyrészt a szerkezet, másrészt a retrós zafírüveg felel, amely a peremeken meredeken emelkedve nyúlik a számlap fölé. Pusztán a számokból kiindulva valóban aránytalannak, de minimum májkrémes konzervnek tűnhet az óra, egyrészt a már említett zafírüveg, másrészt a tok oldalának tagolása sokat segít ennek az illúziónak eloszlatásában.

TAG Heuer Carrera Green Special Edition – nem májkrém konzerv

A szerkezetre rátérve sem ér bennünket meglepetés, maradt a Heuer 02-es kronográf kaliber, amely a haute horlogerie-ben alapnak számító felépítéssel rendelkezik. Más szóval oszlopkerék vezérli, illetve függőleges kapcsolású, és meglehetősen hosszú, 80 órás járástartalékkal is rendelkezik.

TAG Heuer Carrera Green Special Edition – H02 kalibert hátulról szemügyre vehetjük

Special vs. limited

A zöld számlapos Carrerából a márka közlése szerint csupán 500 darabot fognak gyártani, ami rendkívül kevésnek számít. Ugyanakkor, ahogy azt a modell nevében is olvashatjuk, nem “Limited Edition”, hanem “Sepcial Editionnel” van dolgunk. Utóbbi általában annyit tesz, hogy az adott modellt csupán egy adott időszakik, általában a bevezetés évében tartják gyártásban. Ennek értelmében nem tüntetik fel az órán és/vagy egy mellékelt tanúsítványon a sorszámot sem. Ez hiányzik a erről a modellről is, holott elvileg ismert a gyártandó mennyiség (500 db). Más szóval a márka szaván kívül nincs mód arra, hogy valóban csupán a megnevezett mennyiségben gyártják majd az órát.

A 39 mm női csuklón is egészen elfogadható

Ennek ellenére persze bátran szánja rá mindenki a közel 2,2 millió forintját, amennyiben tetszik neki az óra, és kedveli a retrót, avagy az 1970-es évek hangulatát.

TAG Heuer

Exit mobile version