Site icon ÓraMagazinOnline

Mühle-Glashütte PorMare Go

Mühle-Glashütte PorMare Go

Funkcionális karóráiról ismert márka előszeretettel készít szabadidős tevékenységekhez időmérőket. Ilyen a Mühle-Glashütte PorMare Go is.

Nem egy tipikus búváróra, sőt, nem is nevezhető annak, ám ennek ellenére is gond nélkül bírja a vizet. A 30 bar nyomásállóság (300 m mélység) akár az óráknak durva igénybevételt jelentő jet skin való örömködést is kibírja. Teszi mindezt úgy, hogy közben a 42 milliméteres rozsdamentes acél tok hátlapja üvegbetétes.

Lehetett volna tömör is, elvégre a Sellita SW-200-1-es kaliber nem olyan nagy szám. Ha mást nem is, a harkálynyakas szabályzókulcsot azért érdemes megnézni. Jóformán pusztán ennek az újításnak köszönhető, hogy a számlapon szerepelhet a Glashütte/Sa felirat.

Mühle-Glashütte PorMare Go

Ami miatt az óra mégsem nevezhető búvárórának, az elsősorban a lünettának köszönhető. Azt ugyanis mindkét irányba forgathatjuk, ami ugye búváróránál nem megengedett. A másodpercmutató sem lumineszcens, de az már másodlagos.

Ugyanakkor ahogy említettük, ez egy szabadidősóra. Ennek jegyében a szíj belső fele erősen strukturált felületű kaucsuk, hogy ne izzadjon meg a csuklónk, külseje pedig perforált és impregnált bőr, hogy azért az eleganciára is adjunk. Nekünk pedig 1890 eurót kell adnunk a kasszánál, ha vágyunk erre a kék számlapos időmérőre.

Mühle-Glashütte

Exit mobile version