Site icon ÓraMagazinOnline

Moritz Grossmann BENU 37

Moritz Grossmann BENU 37

Moritz Grossmann BENU 37

Fiatal márka ugyan, de ez nem akadály, hogy az óraipar legnagyobbjaival versenyezzen. Vessünk is gyorsan egy pillantást a Moritz Grossmann BENU 37 modellre, miért is tudják ezt megtenni.

Nyilván független márkaként nem gyárt hatalmas mennyiséget, így az exkluzivitás eleve adott. Van azonban néhány különlegesség is, amivel képes kiemelkedni a többi márka közül. Ilyen például a mutatók színe. Ezeket rendszerint hőkezeléssel szokták kékíteni, a márka azonban szintén ilyen eljárással inkább barnás-lilás árnyalatot ad a Moritz Grossmann BENU 37 mutatóinak. A számlap összességében nem különösebben izgalmas, hozza a glashüttére jellemző egyszerű, de elegáns vonalat.

Moritz Grossmann BENU 37 – nem egy átlagos glashüttei kaliber a 100.2-es

Nagyon nem igaz ez az MG 100.0-ás manufaktúra szerkezetre. Szakítva Glashütte hagyományaival a kézi felhúzású szerkezetet nem fedi háromnegyedes híd, de azért a felénél nagyobb rész továbbra is rejtve marad szemeink elöl. Ennek anyaga egyébként nem réz, hanem alpakka. Így azonban a billegő teljes környezete láthatóvá válik, és persze a vonatkozó hidakat vésetekkel is ellátták, ahogy az is, hogy a csapágykövek aranychatonokkal foglalták. Ahogy látszik, a kövek nem rubinok (szintetikusok, ahogy az a legtöbb esetben előfordul). Színűk alapján ugyan gyémántok is lehetnének, de valójában “csak” zafírokkal van dolgunk.

Moritz Grossmann BENU 37 – átlagosnak tűnő külső, de a lényeg a részletekben rejlik

Látszik tehát, hogy odafigyeltek a részletekre (l. még a mikrométeres állítást lehetővé tevő szabályzókulcs kidolgozását), és mindezt egy viszonylag szerény, 37 milliméteres aranytokba elhelyezve prezentálják. Ugyanakkor meglehetősen magas árat kérnek: 27000 eurót, ami egy kismásodperces óráért meglehetősen ambiciózus ár.

www.grossmann-uhren.com

Exit mobile version