Site icon ÓraMagazinOnline

Mido Commander Shade Special Edition

Mido Commander Shade Special Edition

Mido Commander Shade Special Edition

Az már biztos, hogy az egyre növekvő tokátmérők ideje lejárt, és úgy tűnik mintha egy csökkenő trend is elindul. A Mido Commander Shade Special Edition tökéletes példa erre.

Egyből jön a jogos kérdés, hogy milyen csökkenésről is van itt szó? Ez egy női óra is lehetne. Ezt természetesen így is lehet látni. A Mido Commander Shade Special Edition a Commander II modellnek egy újabb változata. Méretbeli különbség pedig nincs a kettő között, sőt valójában csak a név és a számlap színe az, ami különbözik.

Mido Commander Shade Special Edition – a számlap peremén lévő gyűrűre helyezték a lumineszcens pöttyöket, így sötétben is leolvasható

Természetesen azt azért nem szabad szem elől téveszteni, hogy a Mido idén ünnepli alapításának 100. évfordulóját, és ez a modell is a jubileumi felhozatal része. Valamennyire érthető tehát, hogy egy eredetileg 1959-ben bemutatott, és azóta is folyamatosan gyártásban lévő modell nem lépi át a 40-42 milliméteres határt. Az is világos, hogy megtartották a tok monoblokk felépítését, azaz a tok oldala és hátlapja egy egységet alkot. Ez természetesen azt jelenti, hogy ne számítsunk üvegbetétes hátlapra. Szerencsére nem éltek vissza ezzel a helyezettel, és nem kvarc, hanem automata szerkezet parancsára járnak a mutatók.

Mido Commander Shade Special Edition – monoblokk tok, nincs üvegbetét

A Swatch-csoport tagjaként a Mido órájában természetesen ETA szerkezetet találunk a számlap alatt, ugyanakkor most nem az előszeretettel használt Powermatic kaliberrel van dolgunk, hanem egy ETA 2836-tal (a 2824-es dátumot és napot kijelző változata).

Mido Commander Shade Special Edition – nincsenek fülek, integrált fémcsat viszont igen

Mivel a tokot megfosztották füleitől, és csatként a milánóit (fonott fémcsat) választották, ezért az eredetileg férfi órának szánt Commander Shade Special Edition unisex óraként is jól működik.

www.midowatches.com

Exit mobile version