Site icon ÓraMagazinOnline

MAURICE LACROIX AIKON “BLUE ICE”

Az elérhető luxusóra gyártó, svájci Maurice Lacroix féle AIKON modellcsalád változatossága igencsak gyönyörködtet! Ám még ezt is lehet fokozni, mutatunk rá egy példát. Íme a MAURICE LACROIX AIKON “BLUE ICE”

Csak 1

Bár nemrég a gyártó maga is “tetovált”, avagy “vésett”, korlátozott kiadásban elérhető verzióval hívta fel magára a figyelmet, annak a bizonyos maori mintával díszített URBAN TRIBE szériának az eszmei szülője, egyetlen példányban, a gyártótól teljesen függetlenül elkészített egy talán még inkább különleges és egyedi kiadást.

Egy kék számlapos, rozsdamentes acélból, 42 milliméteres tokátmérővel formált AIKON-t véve alapul.

MAURICE LACROIX AIKON “BLUE ICE” “fagyott” felülete. Fotó: @RetekG

Fagyott acél

Olvasóink előtt már aligha ismeretlen Szijjártó István neve, akinek a már emlegetett URBAN TRIBE sorozatot köszönheti a Maurice Lacroix-t kedvelő közönség.

Legfrissebb alkotása ellenben egy a “hagyományos” kézi véséstől eltérő, egyébként titkos technológiával készült, melyhez a mester előbb saját szerszámot is kreált, majd e meglehetősen egyedi felületet, illetve azon e különlegesen látványos textúrát szült.

MAURICE LACROIX AIKON “BLUE ICE” “fagyott” felülete. Fotó: @RetekG

Az elképzelés, bevallottan az Audemars Piguet Royal Oak “Frosted Gold” megoldásán alapul – tökéletesen rímel ez magára a teljes AIKON családra egyaránt -, ám rozsdamentes acéllal jóval nehézkesebbnek tűnt megoldani azt, amit a puha, mindig csillogó, fényes arannyal nem feltétlenül akkora kihívás.

MAURICE LACROIX AIKON “BLUE ICE”. Fotó: @RetekG

Eredmény

Talán épp ezért vállalta fel István a feladatot, melynek eredménye magáért beszél, illetve az itt közölt képeken egyaránt jól látható:

a rozsdamentes acél AIKON felszíne úgy szórja és veti a napfény beeső sugarait, mint semmi más.

Az óra egyetlen példányban készült, ám a rajta és általa kifejlesztett acél textúrát garantáltan nem csupán ezen az órán látjuk majd viszont.

S ki tudja, talán a Maurice Lacroix is kedvet kap egy újabb, magyar vonatkozásokkal is felvértezett kiadás bevállalásához a jövőben.

Maurice Lacroix

Exit mobile version