Site icon ÓraMagazinOnline

Hamilton Khaki Field Titanium Automatic

Hamilton Khaki Field Titanium Automatic

Katonai órákból meglehetősen gazdag választékkal rendelkező márka a Hamilton Khaki Field Titanium Automatic modellel még változatosabbá teszi a kínálatot.

Az amerikai gyökerű svájci gyártó a második világháború alatt teljesen leállt a civil piacra szánt termékek készítésével. Egyszóval kizárólag a fegyveres erők, elsősorban a hadsereg igényeit elégítették ki 1942-től. Persze nem akkor „kezdték az ipart”, már korábban is beszállítók voltak. Az aktuális kínálat dizájnja azonban mégis szinte kizárólag a második világháború alatt kidolgozottra támaszkodik.

A 42 milliméteres, titánból formált tok PVD felület kezelést is kapott. Ezzel a külsővel egyértelműen a modernebb megjelenésű darabok közé tartozik. A toknál maradva érdekességként megemlítendő, hogy a márka nem az iparágban megszokott ötvözetet (grade 5) használja, hanem egy, titánt szinte színtisztán (99% tisztaságú) tartalmazót (grade 2). Előnye, hogy könnyebben forgácsolható, viszont a felülete nehezen polírozható. Nem véletlen, hogy PVD bevonat mellett döntöttek. Ennek ellenére bevonat nélküli változat is kapható, felülete azonban természetesen matt.

Hamilton Khaki Field Titanium Automatic

Két tok, két számlap

A két modell nem csupán tokjának színében különbözik. A számlapot is a tokhoz igazították. Ennek megfelelően a „sima” titán modell számlapja inkább szürkés, míg a feketítetté egységesen fekete. A szürkésebb előnye, hogy a számlap részletei, elsősorban az órák skálájának mintázata, jobban tud érvényesülni. Szintén nem elhanyagolható tényező, hogy a 42 milliméteres Khaki Field modellek közül egyedül a “tiszta” titán kiviteleknél hagyták el a dátum megjelenítését. (A csontvázasított modellekről is hiányzik, de az egy enyhén szólva ellentmondásos dizájn. Csontvázasított katonai óra???)

Hamilton Khaki Field Titanium Automatic – a dátumablak esztétikailag itt nagyon zavaró

Az órába a márka H-10-es kalibere került, ami persze ez ETA szállít. Ők C07.111-nek hívják, ismertebb neve a Powermatic 80. Bemutatni talán már senkinek nem kell, gyengébbek kedvéért a 80-as szám a 80 órás járástartalékra utal.

Hamilton Khaki Field Titanium Automatic – dátumablak nélkül a számlap maga a megtestesült harmónia

A fekete modellhez a high-tech jelleget hangsúlyozva fekete szintetikus szövetből készült szíj jár, míg a „mezei” titánhoz stílusosan keki színű bőr. Ár tekintetében a titán modellek a drágább Khaki Fieldek közé tartoznak, de még így is sikerült 1000 frank alatt tartani listaárukat. A fekete 970, a sima 950 frankba kerül.

Hamilton

Exit mobile version