Site icon ÓraMagazinOnline

Frédérique Constant jubileum

Frédérique Constant QP Tourbillon Manufacture

Frédérique Constant QP Tourbillon Manufacture

Hollandként úgy óramárkát indítani Svájcban, hogy elérhető árú, hagyományos svájci órát készítsenek, meglehetősen merész ötletnek számított a 80-as években. Az idő azonban igazolta a Frédérique Constant koncepcióját.

Mi mással is ünnepelhetné egy svájci óramárka alapításának 30. évfordulóját, mint egy karórával. Természetesen nem is egy akármilyennel, hanem a legbonyolultabbal, amit a márka valaha készített. A szükséges ujjgyakorlatok egyik részét még 2008-ban, másik részét pedig 2016-ban végezte el a márka. Előbbi évben mutatta be a márka saját tourbillon szerkezetét, utóbbiban pedig saját öröknaptáras kaliberét. A márka hitvallásához hűen akkoriban mindkettő komplikáció a legelérhetőbben árazott volt, az öröknaptár esetében pedig még mindig az.

Frédérique Constant QP Tourbillon Manufacture – természetesen illő csomagolásban

Ahogy a Frédérique Constant QP Tourbillon Manufacture neve is elárulja, ezt a két komplikációt gyúrták egybe a jubileum alkalmából. Mindkettő – ahogy egyébként az összes többi manufaktúraszerkezet a márkánál is – egy és ugyanazon személy, Pim Koeslag gyermeke. Ő még mielőtt lezárta volna tanulmányait, azaz szó szerint az iskolapadból érkezett a márkához, és vált főtervezővé. A Frédérique Constant QP Tourbillon Manufacture természetesen limitált, bár négy változatban is kapható. Az két acélmodell és az aranyozott 88, a színarany pedig 30 példányra. Csak halkan jegyezzük meg, hogy a márkának van saját kronográf szerkezete is. Miért fontos ez? Mert ha a mostani modellt kiegészítik még egy kronográffal is, akkor azzal a márka megalkotja első olyan óráját, amit kis jó indulattal akár grande complicationnek is nevezhetünk. Nem kis fegyvertény lenne. Reméljük nem kell várni az 50. évfordulóig.

Exit mobile version