Site icon ÓraMagazinOnline

Chronoswiss Flying Regulator Night and Day

Chronoswiss Flying Regulator Night and Day

Chronoswiss Flying Regulator Night and Day

Nem sok olyan óramárka ismert, amelynek neve egybeforrt egy számlap elrendezésének megnevezésével. A Chronoswiss Flying Regulator Night and Day karórával a márka újra nyomatékosítja, miért is ő a regulátorok királya.

Az órákat, perceket és másodperceket egymástól elkülönített számlapokon kijelző karóra ötletével még 1987-ben állt elő a Chronoswiss, és azóta is ők az egyedüli márka, amely elsősorban az úgy nevezett regulátor elrendezés köré építi kollekcióját. Persze a 30 évvel ezelőtti formákkal ma már nehezebben lehet vásárlókat megszólítani. Ennek ellenére például a tok formáján alig változott valami. Persze nagyobb lett az átmérő, és valamivel vastagabb is, mi több, a kidolgozás is finomabb, de formatervhez gyakorlatilag nem nyúltak.

Chronoswiss Flying Regulator Night and Day – még a leginkább klasszikusnak tekinthető fehér változat is inkább modern

Ami jelentősen változott, az a számlap, avagy az óra megjelenése. A Chronoswiss Flying Regulator Night and Day esetében pedig két kiegészítő funkcióval is gazdagodott az óra. Egyik a dátum, a másik a napszak kijelzése. Valójában mégsem ez, hanem a már-már számlapépítészetnek nevezhető formaterv az, ami gyökeresen megváltoztatja az óra klasszikus megjelenését, és modern irányba viszi el. Mindemellett a Chronoswiss Flying Regulator Night and Day napszak kijelzése játékosságával azért jelzi, hogy maradt még valami abból, ami bájossá tette az évtizedekkel ezelőtti Chronoswiss órákat.

Chronoswiss Flying Regulator Night and Day – a napszak kijelzése sem egyszerű tárcsán, hanem titánból “faragott” félgömbön történik

Manufaktúra szerkezetről természetesen még nem beszélhetünk, elvégre a C.296-os kaliber az ETA 2895-ös kaliberén alapszik. Ugyanakkor a regulátor elrendezést, illetve napszak kijelzést magába foglaló modul már saját fejlesztés, és a márka azt maga is gyártja Luzernben. Szintén az ottani órások munkáját dicséri a szerkezet egyes elemeinek – beleértve a csavarokat is – díszítése.

Chronoswiss Flying Regulator Night and Day – a két drágább modell közül a piros segédszámlapos limitált (50 darab)

A Chronoswiss órákat újonnan sohasem lehetett különösen kedvező áron megvenni, és ez a Chronoswiss Flying Regulator Night and Day modellekre is igaz, amelyeket változattól függőn 6600 és 15700 (arany) frank közötti áron kínálnak.

www.chronoswiss.com

Exit mobile version