Site icon ÓraMagazinOnline

Cartier Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Double Tourbillon

Cartier Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Double Tourbillon

Cartier Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Double Tourbillon

Egy hosszú név elvileg segítene abban, hogy pontosabban elképzelhessük a megnevezett tárgyat, de mégis homályban maradunk elolvasása után. De azért mégiscsak megfejtettük a Cartier Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Double Tourbillon-t.

Cartier Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Double Tourbillon – oldalról sem látszik semmi

Az persze egyből látszik, hogy nem egy kicsi óráról van szó. Átmérője 45 milliméter és 12,4 a vastagság hozzá, ami azért elég jelentős. Főleg akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a tok platinából készült. Az óra tehát szépen húzza majd a csuklót. Mivel az óra csontvázasított, ezért elvileg nem lenne hova rejteni titkait. Ami azt illeti, a lényegen kívül szinte mindent látunk.

A lényeg pedig hat óránál van. A tourbillon, ami nemcsak saját tengelye körül forog, hanem 5 percenként a recézett keret által közrezárt teret is bejárja, látszólag a térben lebeg. Valójában azonban két zafírüveg között helyezkedik el, a zafírüvegek éle pedig fogazott, amelyek így kapcsolódnak a kerékmű többi eleméhez. Ezt azonban érthetően már nem tárják a szemünk elé.

Cartier Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Double Tourbillon – szőrös csuklón azért érdekesen nézhet ki

Nyilván nem kell mondani, hogy limitált modellről (30 darab) beszélünk, a szerkezet pedig a Cartier sajátja, még ha nem is új, hiszen a 9465 MC kalibert már 2013-ban bemutatták. Már csak az a kérdés, hogy honnan szerezzünk 215000 frankot rá?

Exit mobile version