Site icon ÓraMagazinOnline

Bronzpilóta

Archimede Pilot 42 GMT Bronze

Archimede Pilot 42 GMT Bronze

Bár van rá példa, de egyáltalán nem jellemző német óramárkákra, hogy kínálatukban ne szerepelne, vagy ne szerepelt volna repülős óra. Az Archimede Pilot 42 GMT Bronze a legújabb jövevény.

A meglehetősen fiatal Archimede értelemszerűen nem tartozik azon márkák közé, amelyek eredetileg ellátták volna órákkal a Luftwaffét. Ez persze nem akadály, hogy jeleskedjenek a műfajban. Legrégebbi és egyben leggazdagabb kollekciójuk pont a repülős órák alkotják, ezek biztosították az alapot a többiek születéséhez.

Archimede Pilot 42 GMT Bronze – a különböző színek hatására nem tűnik olyan ridegnek a tipikus flieger külső

Az Archimede Pilot 42 GMT Bronze nevében nagyjából minden benne van. A második időzóna komplikációt a jól ismert ETA 2893-2 kaliber nyújtja, azaz egy olyan szerkezet, amelybe a Swatch-csoporton kívüli luxusmárka-csoportokhoz tartozó svájci óráknál már aligha futunk bele (függetleneknél persze még igen). A szigorú flieger, avagy repülős dizájnt a mutatók színe oldja egy keveset, amelyek közül egyedül a másodpercmutató nem kapott lumineszcens festéket.

Archimede Pilot 42 GMT Bronze – szálcsiszolt és polírozott felületek a tokon. A kialakuló patina miatt sokáig nem maradnak így, de ezért szeretik a bronzot.

Egyébként az óra nem is igazi újdonság, pusztán a 42 milliméteres bronz tok az, ami új. Ezzel elsősorban a vásárlói megkereséseknek akartak eleget tenni, akik kifejezetten kérték ezt a kivitelt. Persze az Archimedének könnyű dolga van. A márka tulajdonosa ugyanis az Ickler nevű tokgyártó, amely a fekete-erdei régió ismert és kevésbé ismert óramárkáinak nagyobbik részét szolgálja ki. Ezért is sikerült az árat viszonylag alacsonyan, 1400 eurón tartani. Ezt az összeget persze extrákkal még egy-kétszázzal megtoldhatjuk.

www.archimede-uhren.de

Exit mobile version