Site icon ÓraMagazinOnline

Aerowatch Les Grandes Classiques Chrono Moon Phase Limited Edition

Aerowatch Les Grandes Classiques Chrono Moon Phase Limited Edition

Ismerősként köszönthetjük az Aerowatch Les Grandes Classiques Chrono Moon Phase Limited Edition modellt, és örömre is van okunk.

A magyarázat meglehetősen egyszerű. Újra egy olyan szerkezethez lehet szerencsénk, amelyből nem túl sokat találni a piacon. Arról nem is beszélve, hogy hasonló paraméterekkel rendelkező kaliberért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

Egyben ez az a szinte egyetlen terület is, ahol a kicsi, független, családi tulajdonban lévő márkák előnyben vannak a nagy, ismert, csoportokba tömörültekkel szemben. Viszonylag kis darabszámuk miatt az ETA, illetve a Swatch-csoport nem tekinti őket konkurenciának. Magyarul hajlandó szóba állni velük, mi több, még árut is kapnak.

Jelen esetben a 7750-es ritka kivitelét, amely a dátumot központi mutatóval jelzi ki, és a számlap jobb oldalán holdfázis kijelzéssel is rendelkezik. Ez kapott helyet a 44 milliméteres tokban. A két évvel ezelőtti változathoz képest még inkább klasszikus irányba vitték az óra megjelenését, de persze a formatervezési elemek zöme megmaradt. Így például a nagyobb átmérővel rajzolt kronográf összegzőké is (12 és 6 órában), amely optikailag függőlegesen osztja ketté a számlapot.

Annak színvilágát a jó ismert „panda” megnevezéssel jellemezhetjük a legjobban, amely tavaly óta újra egyre nagyobb népszerűségnek örved a kronográfok világában. Éppen ezért kevésbé érthető, hogy miért limitálták 199 példányra az Aerowatch Les Grandes Classiques Chrono Moon Phase Limited Edition elkészítendő példányainak számát. Két évvel ezelőtt még 2 x 499 darabbal jelentkeztek. A lényegesen alacsonyabb mennyiségben szerepet játszhat viszonylag magas ár. Ugyan maradt a 3680 eurós összeg, ami egyébként nem feltétlenül számít soknak. Pusztán azzal kell tisztában lenni, hogy ennek az árnak jelentős mértékről kell lemondanunk, ha tovább szeretnénk értékesíteni az órát.

Aerowatch

Exit mobile version