Uniszex Flieger

Ha a szebbik nem szeretett volna flieger órát magának, elég nagy bajban volt. Az Archimede 36mm Fliegeruhr segít ezen a problémán.

Flieger órák ugyanis hagyományosan nagyok. Az egész flieger-őrületet még 1988-ban elindító Fortis akkor egy 40 milliméter átmérőjű kronográffal jelentkezett, ami akkor nagynak számított. Az azt követő két évtizedben pedig csak folyamatosan nőttek a méretek, nem kedvezve a kecses női csuklóknak. Jobb híján sokszor az IWC Mark XI különböző utódmodelljei mellett döntöttek, mivel azok voltak a legkisebbek. A Fortis 2012-es vállalkozása a Flieger Ladyvel is viszonylag rövid életűnek bizonyult, az aktuális kínálatban már nem szerepel.

Archimede 36mm Fliegeruhr – a három alapváltozat

Az Archimede 36mm Fliegeruhr mellett azonban több minden is szól. Először is jóval elérhetőbben árazott, mint a fent megnevezett két márka. Másrészt jónak nevezhető az időzítés. Női óráknál egyelőre nem látni jelét annak, ami a férfiaknál már zajlik. Azaz utóbbiaknál csökken a tok átmérője, míg a hölgyeknél egyelőre változatlan, azaz az átmérők közelednek egymáshoz. Harmadrészt pedig különböző feláras opciókkal egyedibbé tehető a bőrszíjas vagy fémcsatos alapmodell.

Babos Szalon Maurice Lacroix kampany
Archimede 36mm Fliegeruhr – új tokhoz új korona dukál

Ahogy a névből is kiderül, az átmérő 36 milliméter, és a tokot természetesen a márka mögött álló Ickler készíti, amely egyébként számos más helyi (fekete-erdei) márkát is ellát. A zafírüveggel fedett számlapon semmi meglepő, tipikus flieger megjelenéssel van dolgunk, azaz a leolvashatóság zavartalansága garantált. Egyedüli változatosságot a mutatók kék vagy fekete pereme jelenti.

Archimede 36mm Fliegeruhr – hátul a jó, öreg 2824-es néz vissza ránk

A szerkezet természetesen nem saját, az ETA 2824-es kaliberét építik be. A 820 eurós árral induló óra megviselheti a párkapcsolatot. Nem ám az ár miatt. Sokkal inkább azért, mert konfliktusforrás lehet, hiszen mindkét nem hordhatja.

www.archimede-watches.com