Ulysse Nardin Executive Moonstruck Worldtimer

Még egy óra, amelyet szinte biztosan nem tudunk megvenni akkor sem, ha meglenne rá a kellő aprónk. Az Ulysse Nardin Executive Moonstruck Worldtimer modellt ugyanis valószínűleg belterjes gyűjtők már lefoglalták maguknak.

Az ok egyszerű: valóban nincs a piacon még egy olyan óra, amely egyszerre képes megjeleníteni a számlapon a Hold és a Nap pályáját, és egymáshoz való helyzetét úgy, hogy a Hold mindig világos felével nézzen a Nap fele – mert hogy a valóságban is így működik ez. Hogy emellett világóraként is használhatjuk az órát, már csak hab a tortán. Nem voltak kényelmesek, és a dátum funkcióval is felruházták az órát. Miért bonyolítja ez a feladatot? Mert időzónák állítgatásakor adott esetben akár hátra fele is képesnek kell lennie a váltásra.

Ezeket a képességeket ráadásul nyomógombbal vezérelhetjük, nincs szükség arra, hogy a koronát csavargassuk. Ez elsősorban azért előnyös, mert így az óra szerkezete háborítatlanul járhat továbbra, nem kell a pontos idő újbóli beállításával bohóckodni.Ulysse-Nardin-Executive-Moonstruck-Worldtimer-mood

A második ok, amiért csak nagyon nehezen lehet hozzáférni ehhez a modellhez, az az alacsony példányszám: mind az arany, mind a platina változatból csak 100-100 darab készül. A harmadik pedig a hitelessége. A 80-as évek elején majdnem a történelem süllyesztőjében eltűnt márka pont csillagászati komplikációkkal ellátott órákkal jött ki a gödörből, így az ilyen funkciókkal ellátott időmérők, tehát az Ulysse Nardin Executive Moonstruck Worldtimer is, egyben az újjászületés szimbóluma náluk. Ahhoz, hogy hozzájussunk, valószínűleg “jó helyre” kellett volna születni.