Site icon ÓraMagazinOnline

Ulysse Nardin Classico Manufacture Grand Feu

Még bő egy hónap van hátra a genfi vásárig, és lassan egyre többet tudunk az ott bemutatandó modellekről is. Az Ulysse Nardin Classico Manufacture Grand Feu az egyik új alapmodell lesz márka jövő évi kínálatában.

Ahogy azt a névből sejteni lehet, az óra aligha meglepő módon elsősorban klasszikus ízlésű vásárlókat szeretne megszólítani. A Classico kollekcióban sokáig inkább a nemesfém modellek domináltak, az utóbbi években azonban egyre-másra jelennek meg a rozsdamentes acél tokkal készülő változatok is. Persze azért valami újat illik nyújtani, és az erre való utalást szintén megtaláljuk a néveben. Idén zománcozott számlappal kapjuk az órát.

Ulysse Nardin Classico Manufacture Grand Feu – csak klasszikusan fehér tűzzománc számlappal

Azt persze azért illik elmondani, hogy szemben a svájci óraiparban megszokott móditól nem egy alvállalkozó készíti ezt a számlapot, hanem a márka maga. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy ez az új képesség nem egy szerves fejlődés, hanem egy felvásárlás eredménye. A Donzé Cadrans családi vállalkozásként indult 1972-ben, az Ulysse Nardin pedig 2011-ben vásárolta meg. Mivel ilyen vállalkozás csak akkor kap megrendeléseket az óraipartól, ha valóban kivételes minőségben tud szállítani, így nem kockáztatott sokat a Le Locle-i márka a felvásárlással. Az is igaz, hogy a minőség megőrzése érdekében nem fognak nagy sorozatban ilyen modelleket készíteni, azaz valamennyire ritkaságnak számít majd a tűzzománcos Ulysse Nardin Classico, még ha természetesen nem is limitált.

Ulysse Nardin Classico Manufacture Grand Feu – mély fekete tűzzománc számlapot készíteni állítólag nagy kihívás

Ennél sokkal többre azért ne számítsunk, nagyjából minden más maradt a régiben. A tok továbbra is 40 milliméteres, közepesen vastag (9,6 mm magas), és a márka stratégiájával összhangban a szerkezet is immár saját. Az UN-320-as kaliber természetesen szilícium szabályzással készül, az egykor a márkának dolgozó Ludwig Oechslin örökségét továbbvíve a dátum előre és hátra is állítható, ugyanakkor viszonylag alacsony, 48 órás járástartalékkal rendelkezik csak. A pontosságra azonban nem lehet panasz, az óra kronométer tanúsítványt kapott, és persze a márka saját minőségbiztosítási tanúsítványával is ellátta.

Az Ulysse Nardin Classico Manufacture Grand Feu két változata a második és harmadik tűzzománcos modell az idén januárban bevezetett első, kék színű után, és az ár sem változott. Továbbra is 8800-t kérnek érte, euróban vagy frankban, úgyhogy lehet spekulálni az árfolyammal.

www.ulysse-nardin.com/

Exit mobile version