Ulysse Nardin Classic Lady Dual Time

Két időzóna idejét megjelenítő karórák nyilván nem csak férfiaknak lehetnek hasznosak. Az Ulysse Nardin Classic Lady Dual Time felépítésével, és persze megjelenésével igyekszik a hölgyek kedvében járni.

Ami a megjelenést illeti, úgy természetesen a gyémántok nem hiányozhatnak. Jutott belőlük jócskán a lünettára, kereken 60 darab, így akár percskálaként is tekinthetünk rájuk, de nyilván ez a legutolsó szempont. A számlapon is találunk néhányat. Megszokott módon az indexek szerepét töltik be, de csak egy részük. A másik felük kizárólag a számlap díszítését szolgálják. Erénye az órának, hogy a már bevált, de unalmas szokástól eltérően a számlap nem gyöngyházból készült, és természetesen a kislányos színeket sem alkalmaztak. A két, hamuszürke és éjkék színű változathoz természetesen színben illő bőrszíj is jár. Főleg az éjkékre igaz, hogy meghatározhatja a színben illő ruhák kiválasztását, ebből a szempontból a hamuszürke lényegesen előnyösebb.

Ulysse Nardin Classic Lady Dual Time - komolyan vehető színek
Ulysse Nardin Classic Lady Dual Time – komolyan vehető színek

Másik előnyös tulajdonsága az Ulysse Nardin Classic Lady Dual Time modellnek a használhatósága. Nyilván ez annak fontos, aki valóban sokat utazik különböző időzónák között. Hagyományos óráknál az állításhoz ugyanis ki kell húzni a koronát, és át kell állítani a mutatót. Az egy dolog, hogy ilyenkor általában az óra is megáll, azaz nem csupán az időzónát kell átállítani, hanem utána az órát újra be is kell állítani, hanem a korona kihúzása komoly veszélyt jelenthet a körmöknek. A tömítettség miatt ugyanis viszonylag nehéz a korona kihúzása. Az Ulysse Nardin Classic Lady Dual Time esetében a korona ebből a szempontból jóformán csak dísz. Az óramutatót a tok bal oldalán lévő nyomógombokkal vezérelhetjük, az otthoni időt pedig kilenc óránál lévő ablakban olvashatjuk le.

Látni kell persze, hogy ez az időmérő többek között eredményeket már elért üzletasszonyokat szólít meg. Többek között ezért hiányzik a kislányos színvilág, és persze a 13500 eurós ár is ennek megfelelően alakul.