Új Raymond Weil Parsifal

Kevés az olyan órakollekció, amely évtizedekig az adott márka egyik alaptermékének számít. A Raymond Weil Parsifal lassan harminc éves.

Persze figyeltek is arra, hogy mindig aktuális maradjon a kollekció. Az idei, karácsony előtti ráncfelvarrás már a hatodik az 1991-es bevezetés óta. Az új Parsifal elsősorban lapos profiljával hívja fel magára a figyelmet, amire a 41 milliméteres átmérő optikailag is rásegít. A tok magassága nem éri el a 7 millimétert, amivel a svájci belépőkategóriás karórák között az egyik leglaposabbnak számít. Bár van a márkának saját, a Sellitával gyártatott szerkezete, az természetesen nem belépőkategóriás órába kerül. A Raymond Weil Parsifal így aligha meglepő módon kvarc kalibert kapott.

Raymond Weil Parsifal - párba szép az élet
Raymond Weil Parsifal – párban szép az élet

Az órán természetesen csak apró változásokat eszközöltek, hiszen a jellegzetes lünetta és a fémcsat kereszt alakú szemei felelnek a Parsifal identitásáért. Idén azonban egy újabb formatervezői elem is megjelent: a koronavédő. Látványosan elkülönülő eleme ez a toknak, amit csavarokkal rögzítettek. Ez egy erősen indusztriális formatervezési elem, és szöges ellentétben áll a koronával. Annak fejébe zafírt idéző lakkozott utánzatot foglaltak, amely fogással elegáns időmérőket idéz fel. Az óra természetesen női kivitelben is készül, azaz párok is gondolkodhatnak benne.

www.raymond-weil.com

728x90