U-Boat hölgyeknek

A sokáig nagy, néha már-már óriási órákkal jelentkező olasz márka jellegzetes modelljét hölgyek figyelmébe ajánlja. Lássuk mennyire hiteles az U-Boat Classico 38.

Kezdjük egyből a mérettel. Ahogy a név is jelzi, a három változattal jelentkező új női kollekció 38 milliméteres átmérővel érkezik. Női óráknál ez bizony nagynak számít, de nem példa nélküli. Persze mi mást is várnánk egy olyan márkától, amely épp a hatalmas átmérőkkel szerzett magának nevet.

Azzal, és a jellegzetes koronáival. Nem hiányzik ez erről a modellről sem. A márkától megszokott módon a tok bal oldalára került, lehetővé téve ezzel az óra kényelmes viseletét. Egy 38 milliméteres tok egy hatalmas, jobb oldalra helyezett koronával kiegészülve bizony kifejezetten kényelmetlen viselet lenne még Brünhildáknak is.

U-Boat Classico 38 - fekete-fehér változat
U-Boat Classico 38 – fekete-fehér változat

Az óra e két jellemzőjének, illetve a három rétegből felépülő “szendvics” számlapnak köszönhető, hogy ez az időmérő megszabadul az unalmas jelzőtől. Valójában ugyanis a női karórák mindenfajta fantáziát nélkülöző receptjét követik: gyöngyház számlap, kövek, kvarc szabályozású szerkezet. Szerencsére annyira azért voltak tapintatosak, hogy a másodpercmutatót elhagyták, nem emlékeztetve ezzel viselőjét az idő kérlelhetetlen múlására.

U-Boat Classico 38 - jó ötlet a tok oldalának alsó felét is "kikövezni"
U-Boat Classico 38 – jó ötlet a tok oldalának alsó felét is “kikövezni”

A kövek nem gyémántok. Összesen 472 darabot találunk, 42 a számlapon, a maradékot a tokon. A márka annyira nem erős, hogy ennyi gyémánttal kirakott karóra-modelleket értékesíteni tudjon. Persze nem is kristályokról beszélünk, azért annál joggal többre tartják magukat. A középút jelen esetben zafír. El kell ismerni, hogy ügyesen is vetették be azokat. Azzal, hogy a hátlap peremére is került belőlük, sikerült tompítaniuk a tok vastagságát.

U-Boat Classico 38 - az a "Mother of Pearl" feliratot igazán elhagyhatták volna
U-Boat Classico 38 – az a “Mother of Pearl” feliratot igazán elhagyhatták volna

Erre a vastagságra pusztán esztétikai okok miatt van szükségük. A Ronda 704.3-as kvarc szabályozású szerkezet sokkal laposabban is kényelmesen elférne. Nem is ennek köszönheti az óra egy millió forint körüli árát. Sokkal inkább a majd’ félezer zafírnak.

www.uboatwatch.com