SIHH 2018 – Piaget Altiplano Ultimate Automatic

Az órát még decemberben mutatták be, itt is lehetett róla olvasni. Ismételni felesleges, arra ott a link a bejegyzésben, ám mégis érdemes valós, nem csak sajtós képeken megnézni a Piaget Altiplano Ultimate Automatic modellt.

Ez ugye jelenleg a világ leglaposabb mechanikus és automata felhúzású karórája, amelyről bővebben erre a linkre kattintva lehet olvasni.

Piaget Altiplano Ultimate Concept - bár csak tanulmány, de így is hihetetlen fejlesztés
Piaget Altiplano Ultimate Concept – bár csak tanulmány, de így is hihetetlen fejlesztés

Ugyanabból a bejegyzésből az is kiderül, hogy miért olyan nagy durranás a Piaget Altiplano Ultimate Automatic. Ezt fejelte meg a márka egy újabb hihetetlen húzással, a Piaget Altiplano Ultimate Concept tanulmányórájukkal. Ez az óra már csak 2 milliméter vastag, és továbbra is mechanikus, de már kézi felhúzású. Ezzel jóformán csak fele olyan vastag, mint a 4,3 milliméteres Piaget Altiplano Ultimate Automatic, amely mint tudjuk a világ leglaposabb mechanikus órája. A Piaget Altiplano Ultimate Concept nyilván piaci forgalomba nem kerül, ami persze nem jelenti azt, hogy egyes gyűjtők ne próbálnák megvenni. Ugyanakkor remélhetőleg egyes újítások a közeljövőben újabb Altiplano modellekbe is beszivárognak.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Bár csak kétszer olyan vastag, mint a 200-as érme, ha ezekkel az érmékkel akarjuk kifizetni, akkor az érmetorony kb. 775 méter magas lenne.