SIHH 2018 – Officine Panerai Luminor Marina Logo 3 Days Acciaio

Mint mindig, most is van mit nézni a genfi vásáron (SIHH) az Officine Panerai standján. A újabb L’Astronomo és Lo Scienziato csúcsmodellek mellett látványosság faktorban az Officine Panerai Luminor Marina Logo 3 Days Acciaio nyilván nem tudja felvenni a versenyt, de pénzét a márka ezzel keresi meg.

Officine Panerai Luminor Marina Logo 3 Days Acciaio - határozottság 44 milliméterben
Officine Panerai Luminor Marina Logo 3 Days Acciaio – határozottság 44 milliméterben

Pontosabban ezzel is. Ezért rendkívül fontos, hogy egy adott márka belépőmodelljeinek kollekciója erős legyen. A Panerainél még akár az ütős jelzőt is hozzátehetjük. Tény és való, hogy a Luminor Logo kollekció nem idei újdonság, de azért mindig szépen faragnak rajta. Nagy dobás volt a p.6000-es manufaktúra szerkezetre való áttérés, amivel a szépen díszített, de mégiscsak régi, és exkluzívnak aligha mondható Unitas kalibereket váltották le. A legnagyobb dobás azonban az árcédulán láttuk. A manufaktúra szerkezet ellenére is csak kb. 10%-kal lett drágább az óra.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Konkrét összegben kifejezve a képeken, illetve videón látható Officine Panerai Luminor Marina Logo 3 Days Acciaio (röviden PAM00777) listaára 4900 euró, ami valóban már-már baráti ár egy Paneraiért. Persze azért kompromisszumot kötni kell. Így például a márkára jellemző szendvics felépítésű számlap helyett festett indexeket és számokat kapunk, ám a számlap megjelenése természetesen félreismerhetetlenül paneraies.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Belépőmodelleknél a megfelelő választék biztosítása is fontos. Így készülnek kétmutatós változatok is, ezek a Luminor Base Logo modellek, és 300 euróval olcsóbbak is, de véleményem szerint egy Luminornak szüksége van másodpercmutatóra is. Már csak azért is, mert a dizájn búváróráktól eredeztethető, ott pedig elengedhetetlen, hogy az óra működéséről meggyőződhessünk. Mostanság szintén nem árt, ha egy kis színt visznek a dizájnba. A Panerainek is voltak próbálkozásai színes számlapokkal, de igazán egyik szín sem tudta megvetni a lábát. Ha viszont nem megy a színezés a számlapon, még sikerülhet a szíjon.

Officine Panerai Luminor Marina Logo 3 Days Acciaio - szendvics számlap helyett festett indexek és számok
Officine Panerai Luminor Marina Logo 3 Days Acciaio – szendvics számlap helyett festett indexek és számok

Mondhatni szerencsés egybeesés, hogy a Panerainél pont a kék az a szín, amely hosszú ideje a márka identitásának része. Hogy a kék pedig pont mostanság menő, már aligha kell mondani. Elég bátrak voltak azonban ahhoz, hogy szövetszíjat társítsanak ehhez a Officine Panerai Luminor Marina Logo 3 Days Acciaio órához, nem pedig egyszerűen csak kék bőrszíjat. A maga 44 milliméteres átmérőjével amúgy is markáns megjelenésű óra így még karakteresebb lett, és egy kis frissességet is visz az óra megjelenésébe. Ne feledjük, hogy a Luminor formaterve jóval ötven fölött jár. Persze aki más szíjjal szeretné, bőven válogathat. A szíj ugyanis szabványméretű, így más gyártók termékei is szóba jöhetnek, de a Panerai is bőven kínál kiegészítőket.

www.panerai.com