SIHH 2018 – Montblanc TimeWalker Rally Timer Chronograph

Bár karóraként is hordható, alapvetően nem csak oda szánják a Montblanc TimeWalker Rally Timer Chronograph Limited Edition 100 órát. Zsebbe, de ha lehet, inkább armatúrára.

Az óra ugyanis amolyan egyet fizet, négyet kap elv mentén született, ám világos, hogy valójában gyűjtők és aktívan oldtimerezők az igazi célközönség. Utóbbi csoportnál pedig elengedhetetlen egy mechanikus időmérő, hiszen egy magára valamit is adó oldtimer rally rendezője csak ilyen eszköz megléte esetén engedélyezi a részvételt. Persze kézben stopperként sem utolsó, sőt, az asztalon is jól mutat az óra, a csuklón már kevésbé.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Montblanc TimeWalker Rally Timer Chronograph Limited Edition 100 – elölről mérete miatt kicsit ijesztő, de hátulról gyönyörű.

Nemcsak azért mert átmérője 50 milliméter, hanem mert jó vastag is: 15,2 milliméteresre hízott. Ha a tokot ilyen méretekkel acélból készítették volna, edzeni is lehetne vele, de mivel titán az anyaga, olyan nagyon nem húzza a csuklónkat. Hogy a Montblanc-nál mégsem tartják elképzelhetetlennek az óra viselését, mi sem jelez jobban, hogy az óra tokja 3 és 9 óra között elforgatható, hogy vezetés közben lehetőség szerint ne kelljen forgatni a csuklót, vagy esetleg levenni a kezet a kormányról. Mire is kell egyébként ennyi hely? Részben a szerkezetnek, mivel az MB M16.29-es manufaktúra kaliber kicsivel szélesebb az általánosan elterjedt kaliberekhez képest, ugyanakkor egyáltalán nem vastagabb. Mellesleg pont a szerkezet az, ami igazán érdekessé teszi az órát.

Montblanc TimeWalker Rally Timer Chronograph Limited Edition 100 - kézbe véve meglepő a mérete
Montblanc TimeWalker Rally Timer Chronograph Limited Edition 100 – kézbe véve meglepő a mérete / Fotó: Venicz Áron

Mint tudjuk, a Montblanc úgy vágott bele óraipari vállalkozásába, hogy az egykoron kronográfairól híres Minerva manufaktúra tengődő maradékait is megvásárolta. Ugyanakkor nem ékeskedtek más tollával, mint teszi azt némely másik márka. A Minerva hagyományait ápolják, és ha a számlapon nem is, a szerkezeten megjelenik egyrészt a Minerva neve, másrészt a hidak már-már szecessziós stílusú vonalvezetése (ami a Minerva egyik jellegzetessége) és persze a tipikus Minerva-híd is (amelyen a feliratot találjuk). Szintén a tradíció előtti tisztelgésnek tekinthető a billegő alacsony, óránkénti 18000-es féllengésszáma. Hogy tud a márka ennél jóval magasabb féllengésszámmal rendelkező órát is készíteni, arra a TimeWalker Chronograph 1000 a legjobb példa.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Montblanc TimeWalker Rally Timer Chronograph Limited Edition 100 – átlagos csuklón azért nagy az az 50 milliméter

Piaci résnek se nagyon lehet nevezni azt, amelybe a Montblanc TimeWalker Rally Timer Chronograph-ot sorolni lehet, ezért egyrészt nem meglepő az alacsony példányszáma, 100 darab készül csak, és magas ára sem, ami 37000 euró.

www.montblanc.com