Roger Dubuis Easy Diver

Az épp csak felnőtté vált, 23 éves márka, újabb cégér azok tablóján, kik a kezdeti sikereket követőn, most leginkább a helyük keresik a nagy óráspiacon. Az viszont kétségtelen, hogy a hétköznapiság bélyegét aligha süthetjük rá, a genfi pecsétet sokáig büszkén viselő óráikra. Ezt igazolandó, lássuk példaként a nálunk járt Roger Dubuis Easy Diver Automatic búvárt.

Roger Dubuis Easy Diver Automatic 46 mm – Ritkán látott darab. Fotó: @RetekG

Sajátos stílusa emeli ki a vízálló órák tömegéből.

A 46 mm széles tok, illetve a masszív, acél lunetta tekintélyes nyomatékot is ad egyediségének. Leginkább az elsőre talán hagyományosnak tűnő, ám egyáltalán nem szokványos tokforma, illetve a kaucsuk szíjat tartó fülek ragadják meg a tekintetünk.

Roger Dubuis Easy Diver Automatic 46 mm – Vízre termett. Fotó: @RetekG

Megfordítva a robusztus, ám ízlésesen dekorált, színarany rotor uralja a képet. A szerkezet maga azonban, legalább is díszítés terén azért nem esik túlzásokba, mégis csak sporthoz szánták a ketyegőt.

Roger Dubuis Easy Diver Automatic 46 mm – Nem épp a legmegkapóbb szerkezet a világon, de a rotor, illetve a hátlap díszítése azért eszünkbe juttatja, miért is szeretjük a márkát. Fotó: @RetekG

A 2016 óta 100%-ban Richemont-csoporttag óramárka különc szokása, hogy mindent korlátozott példányszámban gyárt. Ebből a konkrét modellből is „mindössze” 888 darabot.

Roger Dubuis Easy Diver Automatic 46 mm – 300 méterig vízálló, francia nyelvben járatosak már a feliratot is biztos megfejtették. Fotó: @RetekG

A hagyományok közül ellenben sokkal inkább dicséretes, hogy a pletykák szerint valamennyi, a szerkezethez felhasznált alkatrészt maguk készítik, házon belül, valódi értelmet adva ezzel a manufaktúrális szerkezet kifejezésnek.

Roger Dubuis Easy Diver Automatic 46 mm – Alien támadás! Fotó: @RetekG

Roger Dubuis