Ritka kövek évfordulós modellen

Az Ocean kollekció bevezetésének 20. évfordulója alkalmából a Harry Winston különösen a női modell megalkotásánál tett ki magáért. Ez az egyik oka annak, hogy a Harry Winston Ocean 20th Anniversary Biretrograde Automatic 36mm csak 20 példányban készül.

Pusztán a formatervezés szempontjából az évfordulós modell nem egy igazi különlegesség, hiszen minimális eltérésekkel ugyanez a modell megtalálható a rendes kollekcióban is. Az ördög azonban a részletekben rejlik, jelen esetben a paraiba turmalinban. Ezzel a rendkívül ritka drágakővel rakták ki a gyöngyház számlapot, és egyben ez az első alkalom is, hogy a Harry Winston használja ezt a már-már neonkékben tündöklő követ, amely tény már önmagában is sokat mondó. Arányaiban ugyanis minden egyes karát paraiba turmalinra tízezer karát gyémánt jut.

Harry Winston Ocean 20th Anniversary Biretrograde Automatic 36mm - ha a 20 példány elfogy, turmalin nélkül a rendes kollekcióban is megtalálható egy hasonló modell
Harry Winston Ocean 20th Anniversary Biretrograde Automatic 36mm – ha a 20 példány elfogy, turmalin nélkül a rendes kollekcióban is megtalálható egy hasonló modell

A kő különlegessége, hogy kizárólag Brazília Paraiba szövetségi államában lelhető fel, és nincs még egy olyan turmalin, amelynek fénye ennyire élénk, ennyire jellegzetes legyen. Ehhez képest a mechanikus szerkezet szinte labdába sem rúghat, pedig kettős retrográd komplikációval ritkán találkozhatunk női karórákon. Ráadásul a járástartalék is viszonylag magas (65 óra) és szilícium hajszálrugót kapott a billegő, így pedig már valóban párját ritkítja ez az óra.

Szemben a majdnem azonos megjelenésű alapmodellel, a Harry Winston Ocean 20th Anniversary Biretrograde Automatic 36mm a paraiba turmalinohoz színéhez illő türkiz bőrszíj társul. Árat természetesen nem kötöttek az orrunkra.

www.harrywinston.com