Ressence Type 1°RS

Mind megjelenés, mind műszaki szempontból új utakat járnak be, pedig a műszaki alapok valójában évszázadok óta ismertek. A Ressence Type 1°RS a belga óramárka legelső modelljének idei újragondolása.

Az óra egyediségét a számlap adja, de persze a tokot is érdemes nézegetni. A számlapon valójában nem tényleges, hanem csak tárcsákra festett mutatókat találunk. Az egyes tárcsák (óra, másodperc, hét napjai) saját tengelyük körül forognak, miközben egyidejűleg a számlap központja körül is keringenek. A számlap alatt egy bolygóműves modul rejlik, amely a Ressence saját fejlesztése. Ezt illesztették rá a ETA 2824-2-es automata kaliberére.

Ressence Type 1°RS - eddig zafírüvegből készült hátlap, ami lehet, hogy látványosabb volt, de nehezebben is kezelhető. A kihajtható fül sokat segít.
Ressence Type 1°RS – eddig zafírüvegből készült hátlap, ami lehet, hogy látványosabb volt, de nehezebben is kezelhető. A kihajtható fül sokat segít.

Ahogy látható, koronája sincs az órának. Helyette a hátlapon kihajtható fül segítségével állíthatjuk be az időt és a napot, illetve húzhatjuk föl az órát. Ez egy új megoldás, eddig ugyanis a teljes egészében zafírból készített hátlap látta el a feladatot. Bár a tok oldalában végződő zafírüveg miatt (az órának egyáltalán nincs lünettája) a Ressence Type 1°RS nagynak tűnik, valójában csak 42 milliméter az átmérője és 11,5 mm magas. Ami nagy, az az ára: 17500 euróval könnyítenének meg.

www.ressencewatches.com