Raymond Weil Maestro Moon Phase

Nem ez az első holdfázisos modell a kollekció történetében, de úgy tűnik ezzel a külsővel a Raymond Weil Maestro Moon Phase végre megtalálta az egyensúlyt.

Az arany középutat a konzervatív és a modern stílus között. Az óráit elsősorban a belépő, illetve az alsó-közép kategóriában pozicionáló márka látszólag nem hallotta meg az idő szavát: miközben sokan enyhén csökkentik a tokok átmérőit, addig a független márka épp az ellenkezőjét teszi. Míg a legtöbb Maestro modell 39 milliméteres tokkal kapható, addig az idei újdonság, a Raymond Weil Maestro Moon Phase 40 millimétereset kapott. Persze a 40 mm sem egy óriási méret, viszont úgy tűnik, pont elég ahhoz, hogy kevésbé tűnjön konzervatívnak az óra.

Ennél többet alapvetően nem változtattak. A számlap gazdag mintázata megegyezik a Maestro kollekció többi modelljén lévővel, sőt, még a római számokat is megtartották. Arról nem is beszélve, hogy a holdfázist amúgy is egy konzervatív komplikációnak tekintjük, hiszen az idő mérésének története pont bolygónk kísérőjével kezdődik. Szintén egy tipikusan klasszikus elem a domború lünetta.

Raymond Weil Maestro Moon Phase - a számlap részletgazdagságán nem változtattak
Raymond Weil Maestro Moon Phase – a számlap részletgazdagságán nem változtattak

Ami ezeket az elemeket a tok átmérőjén kívül ellensúlyozni tudja, az elsősorban a számlap színe. Természetesen nem hiányozhat a világos árnyalat, amelyet az ezüst képvisel, és amely így önállóan még aligha hat modernnek. Ugyanakkor fekete már nincs a felhozatalban, csak szürke, és természetesen “az új fekete”, a kék is megtalálható. Utóbbinak ráadásul egy meglehetősen élénk árnyalatára sikerült rátalálni. Arról nem is beszélve, hogy a kék szín a holdfázissal kiegészülve amúgy is a csillagfényes nyári éjszaka égboltját segíti felidézni.

Raymond Weil Maestro Moon Phase - milánói fémcsattal tűnik igazán frissnek látszik
Raymond Weil Maestro Moon Phase – milánói fémcsattal tűnik igazán frissnek látszik

Ami még az ezüst színű számlappal szerelt változatot is képes elvinni modern irányba, az a fémcsat. A milánói, avagy fonott mintára emlékeztető csatnak egyébként inkább az 50-es, 60-as éveket kellene felidéznie, de mint tudjuk manapság a retró a modern. Ha valakinek ez sok lenne, még mindig dönthet az aligátorbőr mintázatú bőrszíj mellett, amely ehhez a modellhez csak kék színben kapható. Ez a szín most szintén divatos az óraiparban.

Raymond Weil Maestro Moon Phase - az ezüst számlapos kék bőrszíjjal sem tűnik ókonzervatívnak
Raymond Weil Maestro Moon Phase – az ezüst számlapos kék bőrszíjjal sem tűnik ókonzervatívnak

Ami az óra szerkezetét illeti, a márka a 38 óra járástartalékú RW4280-as kalibert nevezi meg. Ez azonban nem a Raymond Weil saját kalibere (az a cég fennállásának 40. évfordulóját ünnepelendő RW1212), hanem a Sellita SW280-as szerkezete. A Raymond Weil Maestro Moon Phase változattól függően 1100 és 1300 euró között kapható, amely mellesleg alacsonyabb ár, mint amennyiért eredetileg az elődmodelleket kínálták.

www.raymond-weil.com