Raymond Weil Freelancer Bowie Limited Edition

Távolról nem tűnik különösebben izgalmasnak: klasszikus felépítésű és megjelenésű óra a Raymond Weil Freelancer Bowie Limited Edition. A lényeg szokás szerint részletekben rejlik.

Nem is feltétlenül az órára kell itt gondolni, bár tény, hogy a részletek itt is magukért beszélnek. Ilyen például a fekete színű, barázdákkal sűrűn vésett számlap, amelyet így nehéz nem bakelitlemeznek nézni, és persze egyből szembetűnik a Bowie-villám és a hasonló stílusban írt Bowie felirat is. Ezekről egyébként illik tudni, hogy több évtizedesek, és a pop-art atyja, Andy Warhol tervezte kifejezetten Bowie számára.

Raymond Weil Freelancer Bowie Limited Edition - egészen visszafogott, ahogy Bowie is megszelídült öreg korára
Raymond Weil Freelancer Bowie Limited Edition – egészen visszafogott, ahogy Bowie is megszelídült öreg korára

Szintén az óra “hétköznapi” jellegét erősíti a tok. Klasszikus hármas felépítésű, és a átmérője is napjainkban középméretének tekinthető 42,5 milliméter. Bár a hátlap üvegbetétes, ráadásul a szokásostól eltérően nem egyszerű üveg, hanem zafír, a szerkezetet mégsem látjuk. Az egész felületet ugyanis Bowie 1974-es portréfotójának másolata borítja. Persze alapvetően nem is olyan nagy baj, hogy a szerkezet rejtve marad. Azt ugyan RW4200-as kaliberként említik, ténylegesen egy Sellita SW-200-as gondoskodik a mutatók mozgatásáról.

Raymond Weil Freelancer Bowie Limited Edition - másolat a híres portréfotóról a hátlapon
Raymond Weil Freelancer Bowie Limited Edition – másolat a híres portréfotóról a hátlapon

Amiért mégis izgalmas lehet a Raymond Weil Freelancer Bowie Limited Edition, az a származása és lehetséges jövője. A Raymond Weil egyike az utolsó nagyobb, de független, azaz nem valamelyik luxuscsoportba betagolódott svájci márkáknak, amely ráadásul nagyon közeli kapcsolatot ápol mind a komoly, mind a könnyű zenével. Többek között a Brit Awardsot ők is támogatják. A Bowie-óra már a második, kifejezetten egy zenészhez, vagy együtteshez köthető órájuk (az első a Beatles volt). Nem nehéz elképzelni, hogy egy kibontakozó sorozattal van dolgunk, azaz a Beatles, a Bowie és a feltehetőleg még néhány következő óra gyűjtői értéket képviselhet. Ráadásul a viszonylag magas, 3000 darabos mennyiség és a közel 1600 eurós ár még elérhetővé is teszi.

www.raymond-weil.com