Olajmágnásoknak – Ulysse Nardin North Sea Minute Repeater

Az utóbbi évek messzire nem voltak annyira sikeresek a márka számára, mint az azt megelőző évtized, különösen az orosz piac jelentős visszaesése volt fájdalmas. Hogy az olajmágnások vásárlóereje képes lesz-e ellensúlyozni az orosz piacot, az azért minimum kétséges, de ki más is venne magának egy olyan percismétlős, süllyesztett zománcozással díszített számlapú órát, ami egy tengeri olajfúrótornyot ábrázol, sőt még a referenciaszámban is az „OIL – olaj” szó szerepel? Márpedig az Ulysse Nardin North Sea Minute Repeater ezekkel a jellemzőkkel bír.Ulysse-Nardin-North-Sea-Minute-Repeater-duo

Ha azonban eltekintünk a számlap ábrázolásától, és annak művészi érékét igyekszünk felfedezni, igenis lesz mit szeretni az órán. Mint tudjuk, az óraipar számára elfogadható minőségű zománcozás manapság ugyancsak a ritka mesterségek közé tartozik. Olyannyira, hogy a két kezünk elég ahhoz, hogy összeszámolhassuk az ezen a színvonalon dolgozó mestereket. Érthető tehát, hogy az óra csakis limitált mennyiségben készül.

Míg a számlap szükségszerűen nem a márka saját műhelyeiben születik, addig a szerkezet természetesen az Ulysse Nardin sajátja. Mondhatni régi ismerős, hiszen az UN73-as kaliber számos percismétlős modelljében szerephez jut, mitöbb, kizárólagos szerkezete azoknak a percismétlős óráinak, amelyek jaquemart-ral is rendelkeznek. Mint tudjuk, a név az órák elteltét a harang megütésével jelző késő középkori automatáktól ered, az Ulysse Nardin azonban minden olyan óráját ezzel a névvel illeti, ahol a számlap a percütő kioldásával életre kell. Jelen esetben a fúrótorony három daruja kezd szépen koreografált táncba. Hogy mennyiért is táncol nekünk az egyenként 28 darabosra limitált vörös- vagy fehérarany óra egyike, azt nem árulták el, de néhány százezret érdemes félretenni – dollárból természetesen –, hiszen az olajat azért mérik.

728x90