Női Aikon

Pusztán méretét tekintve akár még uniszex óra is lehetne a Maurice Lacroix Aikon Automatic 35mm, de számlapja egyértelművé teszi, hogy melyik nemnek is szánják.

Ami miatt mindkét nemnek megfelelne, az az óra tokjának formája. Évek óta a márka húzókollekciója az Aikon, egyszerű kvarctól egészen automata kronográfig, sőt, csontvázasított kivitelig terjed a felhozatal. Ráadásul női változatok sem most jelennek meg először a kollekcióban. Ugyanakkor azok nem a férfiaknak szánt tokot kapták, hanem egy valamivel lágyabb vonalvezetésű formát.

Maurice Lacroix Aikon Automatic 35mm – négy új változat

Az új 35 milliméteres modellek azonban a férfi változatok tokjának kicsinyített másai, azaz tele vannak éles törésekkel, határozott megvont vonalakkal. Ami egyértelműen a szebbik nemnek szól, azok a gyémántok. A négy változat közül mindegyik számlapjára jutott nyolc darab, amelyek az indexek szerepét töltik be. Nem éppen élénk fantáziáról árulkodik, hogy a négy közül háromnak gyöngyház számlapjának anyaga. Érdekes a negyedik, kék színű “Clous de Paris” mintás óra tűnhet. Ez ugyanis nagyobb méretben, gyémántok nélkül a férfi-kollekcióban is megtalálható.

Maurice Lacroix Aikon Automatic 35mm – van párja nagyobb méretben is

Ahogy azt az óra neve is jelzi, a szerkezete automata. A tokba az ML115-ös kaliber került, amely valójában egy Sellita SW200-as. A gyémántok és a mechanikus szerkezet ugyancsak megdobják az újdonságok árat. A kvarc szerkezettel szerelt változatokhoz képest legalább 1000 euróval többet kérnek értük. Az órák árai 1790 és 1950 euró között mozognak.

www.mauricelacroix.com