Nálunk járt egy Rolex GMT Master II 126710BLRO Pepsi!

Gyermekként oly sok mindenre vágyhatunk, igaz? Mindez felnőttként többnyire pár meghatározó cél köré összpontosul. Saját autó, ház, család, gyerekek, és esetleg egy gyönyörű, értékes óra. Talán ez a középérték, a szükséges és elégséges, ami kellhet ahhoz, hogy boldogan éljünk. Akad persze, ki mer nagyobb álmokat, valószerűtlennek tűnő vágyakat kergetni. Te hol voltál, mikor beteljesült egy efféle álmod? Mikor nálunk járt egy Rolex GMT Master II 126710BLRO Pepsi!

Rolex GMT Master II. Referencia szám: 126710BLRO, avagy a Pepsi. Fotó: @RetekG

De szeretnék gazdag lenni, egyszer libasültet enni…”, űrruhában holdra menni, s listaáron „Pepsit” venni! – Írhatná Attila, a József, ha ma élne. Hisz jó eséllyel mostanság kevesebbet nélkülözne, s vágyódhatna afféle, elérhetetlennek látszó tünemények után, mint a legújabb Rolex GMT Master II, acél tokos, kerámia lünettás modellje.

Rolex GMT Master II. Referencia szám: 126710BLRO, avagy a Pepsi. Fotó: @RetekG

A kissé gúnyos felütés után egyből itt a cáfolat, hogy igenis, normál halandóknak is elérthető, méghozzá a fenti kitételnek megfelelően. Saját két szemünkkel láttuk, ahogy egy órakedvelő barátunknak sikerült, ami állítólag oly elérhetetlennek tűnt ezidáig. 2018. évben feliratkozott a várólistára, és 2019 február elején egyszer csak megcsörrent a telefon, s megvette, méghozzá hivatalos, fogyasztói áron azt a bizonyos Pepsi-t.

Ráadásul volt olyan jó fej, és meg is mutatta nekünk.

Rolex GMT Master II. Referencia szám: 126710BLRO, avagy a Pepsi. Fotó: @RetekG

Nem csalás – nem ámítás!

Bizony az óra még inkább csodás, mint a képeken. A jubileumi acélszíj textúrált ragyogása szinte elvakít, ahogy forgatjuk a csuklónkon. Még a téli, szürkés fényben is. Milyen sugárzó lesz e látvány majd nyáron! S ha már látvány, a kerámia lünetta, kék – piros árnyalata valóban olyasmi, amire érdemes volt évtizedeket várni.

A fekete számlapot ismerjük már jól. Az új, színes kerámia, hozzá méltón tökéletes és olyasmi is, amit eddig még nem láttunk a Rolextől. Más ez a kék, mint a Batman-en (116710 BLNR, amiről egyébként itt hosszabban is írtunk már). Az világosabbnak, már – már kisfiúsnak fest, a Pepsire pakolt, mélyebb, sötétebb árnyalatú, karcálló anyaghoz képest. S e komorabb kék, aztán szinte észrevétlen vált, egyfajta érett cseresznyére emlékeztető, borvörös, de lámpafényben inkább a málna színére emlékeztető tónusba a számlap alsó íve körül.

Rolex GMT Master II. Referencia szám: 126710BLRO, avagy a Pepsi. Fotó: @RetekG

E részén az órának – legalább is a korábbi verziókhoz képest – az egyetlen szembetűnő változás egy parány, de hangsúlyos korona, az alulra pakolt „swiss made” felirat közepén. Apróság, de kellemes a szemnek. Különösen akkor, ha megfelelőn forgatva aztán az üveglapra gravírozott, mintegy holografikus hatású szimbólum is feltűnik, ha elég jó a szemünk, és elég erős fényben vizslatjuk az órát.

Az interaktivitás jegyében, a két lenti képet is segítségül hívva neked egyébként melyik tetszik jobban? Klikk a linkre és szavazz, de utána még gyere vissza, mert folytatódik a cikk!

Rolex GMT Master II 116710 BLNR Batman kontra Rolex GMT Master II 126710BLRO Pepsi. Fotó: @RetekG

Antigravitáció?

Ugyanakkor meglepő, hogy milyen könnyű, súlytalan az óra!

Holott a tok egyébként szemlátomást magasabb, mint egy Submariner. A jubileumi szíj ezek szerint tényleg rendkívül kikönnyített, amihez valószínűleg hozzáadnak a láncszemek kapcsolódását tartóssá tevő, kerámia bélések is.

A szíj is „rövidebb”, bár darabra stimmel. A súly és méretbeli differencia oka, hogy az oyster fémszíj elemei (efféle van a Batman-en is) nem csak jóval tömörebbek, de dupla ilyen hosszúak. Amíg annak fémszíjánál többnyire szemet kell kivenni, a Pepsinél egyet be kell majd tenni.

A gyártó erre nem igazán készíti fel a vásárlót. Persze pótszemet bármikor vásárolhat hozzá a tulajdonos. Külön, utólag, amire jó eséllyel megint várhat majd néhány hetet – hónapot. Valahogy ez kicsit olyan negédes élmény. Mintha slick gumikkal adnák át az új Porsche 911-et, a januári hóesésben. Működik, működik, de túl messzire nem jutunk vele.

Rolex GMT Master II. Referencia szám: 126710BLRO, avagy a Pepsi. Fotó: @RetekG

A pehelysúly ettől függetlenül nem feltétlen negatívum, sőt. Bár sokan szeretik, ha érzik, hogy „van anyag” a sokmilliós időmérő testében. Viselés közben ellenben hamar meg lehet szokni egy pihe könnyű órát.

Ne feledjük, hogy a legújabb trend is ebbe irányba mutat. Talán ezért nem láttunk még kerámia vagy karbontokos időmérőt a Rolextől. A nagyon azonos élményt szemmel látható, illetve kézzel érezhető módon, acélból is megoldották. Amely ráadásul a saját kohóban fortyogó, 904L rozsdamentes acél. Úgy becézve, hogy „oystersteel”.

Leginkább fényében különbözik az összes többi gyártó által használt acéltípustól. Szebben csillog, azaz magasabb fényűre polírozható és jobban ellenáll a rozsdásodásnak. Bár valamivel puhább, emiatt könnyebben karcolható.

Mindennek ára van, mint azt tudjuk.

Rolex GMT Master II. Referencia szám: 126710BLRO, avagy a Pepsi. Fotó: @RetekG

Összegezve

Egy ízig – vérig menő, sportos órát dobott piacra a gyártó, a 2018-as bázeli vásáron, amely sokkal villantósabb és talán férfiasabb is, mint a szintén szeretve tisztelt, vetélytársnak is tekinthető Batman verzió.

Ennek, illetve sok minden másnak a fényében is immár egyre inkább tűkön ülünk, hogy lássuk, mivel pumpálja 200 fölé a vérnyomásunk idén márciusban a cég.

Az új, ropogós 126710BLRO gazdájának pedig addig is sok boldogságot és egészséget kívánunk! Hozzon neki a Pepsi sok – sok örömöt.

S ha gonoszak lennénk, azért kicsit remélnénk, hogy két hónap múlva ugyanolyan bolondja lesz annak, amit újdonság gyanánt majd Bázelben lát, mint amit most csodálhat meg, de immár a saját csuklóján.  😉

Rolex weboldala