Mühle-Glashütte Panova Blau

A tengerhez és hajózáshoz ezer szállal kötődő kis, ám független glashüttei márka egy tipikus nyári modellel állt elő. Íme a Mühle-Glashütte Panova Blau.

Az órát ugyanakkor messze nemcsak egy “egynyári kalandnak” szánják. A Mühle-Glashütte Panova Blau tulajdonképpen a márka új belépőmodellje. Sokszor elkövetik azt a hibát, hogy egy belépőmodellnél az árat tartják a legfontosabb szempontnak, és viszonylag kevés figyelem jut a részleteknek. Itt szerencsére nem estek bele ebbe a hibába.

Mühle-Glashütte Panova Blau - komplementer színek a számlapon, mint nyáron, naplementekor
Mühle-Glashütte Panova Blau – komplementer színek a számlapon, mint nyáron, naplementekor

Lássuk melyek ezek a részletek! Kezdettnek egyből itt a sugármintás számlap. Lehetett volna egyszerű, matt felület is, olcsóbbnak garantáltan olcsóbb, de unalmas is. A sugármintán a fény játéka összehasonlíthatatlanul látványosabb, különösen a rikító nyári napsütésben. A szíjak is látványosak, amelyek közül az egyik a márka tengeri kötődésére is utal. Persze látni kell, hogy a szövetszíjak viszonylag gyorsan elhasználódnak, ám ezek külső forrásból is pótolhatóak, de persze a legjobb, ha valaki inkább egy “komolyabb” Mühlét vásárol.

Mühle-Glashütte Panova Blau - a csomagolásnak is megadják a módját - mondjuk ennyiért illik is
Mühle-Glashütte Panova Blau – a csomagolásnak is megadják a módját – mondjuk ennyiért illik is

Természetesen manufaktúraszerkezetre ne számítsunk (amúgy sincs a márkának). Egy alap Sellita SW-200-as szerkezet került a 40 milliméteres rozsdamentes acél tokba, amelyet a Mühlére jellemző kisebb módosításokkal (rotor, díszítés, szabályzónyak) láttak el. Ezeket elsősorban azért tették meg, hogy a számlapon szerepelhessen a Glashütte felirat. Külön öröm, hogy a dátum kijelzéséről lemondtak, amely jól szolgálja az óra nyárias gondtalanságot sugalló megjelenését. Egy Mühle-Glashütte Panova Blau karóráért kereken 1000 eurót kérnek, ami egy belépőkategóriás óráért viszonylag sok, de a részletek miatt mégis érdemes elgondolkodni rajta.

www.muehle-glashuette.de