Mido Multifort Escape Horween Special Edition

Ha egy svájci óráscég különleges bőrt keres szíjaihoz általában olasz vagy francia tímárokkal szokott szövetkezni. A Mido ezzel szemben egy egyesült államokbeli vállalkozással, a Horween Leather Co-val állt össze.

Úgy tűnik azonban, hogy a kapcsolat amolyan se veled, se nélküled típusú. Először 2015-ben voltak együtt, és a sikeren felbuzdulva gondolták úgy, hogy újra felmelegítik kapcsolatukat.

Mido Multifort Escape Horween Special Edition - labda mintájával megegyező textúrát kapott a bőrszíj is
Mido Multifort Escape Horween Special Edition – labda mintájával megegyező textúrát kapott a bőrszíj is

A Mido a leghosszabb ideje futó modelljét, a Multifortot vitte bele az együttműködésbe, ami a svájci óraiparban is veteránnak számít már. A Multifort ugyanis 1934 óta folyamatosan, megszakítás nélkül része a Mido kollekciójának, hasonlóan hosszú múltra a Jaeger-LeCoultre Reversoja tekinthet vissza.

Mido Multifort Escape Horween Special Edition - alapból jár egy kiegészítő szíj az órához
Mido Multifort Escape Horween Special Edition – alapból jár egy kiegészítő szíj az órához

A Multifort mellesleg a márka legnagyobb hárommutatós modellje, ám a maga 44 milliméteres átmérőjével nem tekinthető igazán nagynak. Főleg, hogy fekete PVD bevonatot is kapott. Szintén a márka elköteleződést jelzi a felhasznált szerkezet: ez a jól ismert 80-as kaliber (avagy Powermatic), amelynek 80 órás járástartaléka komoly versenyelőny a többi konkurenssel szemben.

Mido Multifort Escape Horween Special Edition - egy óra, két szíj - látványos, hogy mennyire megváltoztatja a szíj az óra megjelenését
Mido Multifort Escape Horween Special Edition – egy óra, két szíj – látványos, hogy mennyire megváltoztatja a szíj az óra megjelenését

Mégis úgy tűnik, hogy a Horween Leather Co-val való kapcsolat most hosszabb távú lesz. Szemben a 2015-ös limitált modellel a Mido Multifort Escape Horween Special Edition már nem limitált, de a gyártást bármikor felfüggeszthetik. Bár értjük, hogy a Horween az USA leghosszabb ideje működő bőripari vállalkozása, ők gyártják a labdákat az amerikai focihoz, a baseballhoz pedig a kesztyűket, de nyilván sokat segítene az értékesítésen, ha nem csak az USA-ban lehetne kapni az órákat.

www.midowatches.com