Mido Baroncelli Big Date

Ahogy az várható volt, nem csak a Commander kapta meg a nagy méretű dátumablakos szerkezetet a márka kollekciójában. A Mido Baroncelli Big Date karórának talán még jobban is áll.

Mint tudjuk, a márka idén ünnepli alapításának centenáriumát, és ez mindig remek alkalom arra, hogy valami újat mutathasson be. A Mido esetében ez egy nagy dátumablakos kombináció, ami egyébként kifejezetten jó ötletnek is tűnik. A Swatch-csoport közép-, alsó-középkategóriás márkájaként természetesen komoly komplikáció nem jöhetett szóba, hiszen azt eladni csak nehezen lehetett volna, és bizonyára veszteséget is termelt volna. Kellett tehát egy komplikáció, ami illik a Mido kifinomult imázsához, de közben gazdaságilag is kifizetődő.

Mido Baroncelli Big Date - újra divat az acél-arany kombináció
Mido Baroncelli Big Date – újra divat az acél-arany kombináció

A nagy dátumablak ennek a feladatnak tökéletesen megfelel, főleg az osztott. Az osztás ugyanis eltakarja a két tárcsa illeszkedését, így kevésbé finom kivitelezés is megteszi, ami viszont az árat segít alacsonyan tartani. Ehhez társul az Swatch-csoport aduász szerkezete, a Powermatic a 80 órás járástartalékával, és máris adott egy kiváló kombináció.

Mido Baroncelli Big Date - öltönyhoz...
Mido Baroncelli Big Date – öltönyhoz…

A Powermatic kaliber először a Tissot-nál mutatkozott be, de gyorsan megkapta a Certina, a Hamilton és a Mido is. Hogy a nagy dátumablakos komplikáció (amely egyelőre a Mido sajátja) megjelenik-e majd mind a három másik márkánál, egyelőre kérdéses, de nem lennénk meglepve, ha a centenáriumi év elmúltával például a Tissot kollekciójában is szerephez jutna.

A Mido Baroncelli Big Date, mint a márka legelegánsabb kollekciója új komplikációjával is hozza azt, amiről ismerjük. Az óra átmérője 40 milliméter, ami akár egy kicsivel kisebb is lehet, hiszen várható a tokok fogyókúrája, de így is megteszi. Majd a következő modellfrissítésnél karcsúsítják. Jó lett volna, ha vízállóságot nem a szokásos 3 barra méretezték volna, hanem inkább 5 barra (50 méteres vízállóság). Tény, hogy nem a strandon viselik majd ezt az órát, de napjaink életvitele jóval aktívabb, nagyobb az esély, hogy az órát vízkár éri.

Mido Baroncelli Big Date - ...vagy szabadidős tevékenységhez is jól ár
Mido Baroncelli Big Date – …vagy szabadidős tevékenységhez is jól ár

Pontos ár egyelőre nem ismert, de ha a Commander Big Date modellt vesszük alapul, talán nem tévedünk nagyot, ha 1000 frank körüli összegre tippelünk.

www.midowatches.com