Megújuló női modell

Az egyik alapmodell újul meg a Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Moon Métiers Rares női karórával, amellyel a márka már-már szokásos hibáját követi el.

Félreértés ne essék, magával az órával természetesen semmi baj nincs. Azt még nem felejtettek el készíteni. Arról nem is beszélve, hogy a márka hosszú ideje újra kizárólag nőknek készített, 2012-ben bevezetett kollekciója kifejezetten sikeres is. A névben a “Métiers Rares” ritka kézművességre hivatott utalni, amire jócskán találunk példát a márkánál. Ugyanakkor egyik sem alapmodell.

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Moon Métiers Rares - hátul is van mit nézni, és a szíjat is szerszám nélkül cserélgethetjük
Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Moon Métiers Rares – hátul is van mit nézni, és a szíjat is szerszám nélkül cserélgethetjük

Ebből természetesen adódik, hogy ugyancsak szerény mértékben találkozhatunk ezzel a “ritka kézművességgel”. Egész konkrétan a hold korongja és az alatta lévő kékre lakkozott tárcsa hivatott a márka mestereinek ügyességét hirdetni. Azért tegyük hozzá, hogy egyik sem olyan nagy durranás. Persze egy alapmodellről beszélünk, ezért ne is várjunk például intarziás, vagy rekeszzománcos számlapot.

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Moon Métiers Rares - ezért kár volt elsütni a "métiers rares" megnevezést
Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Moon Métiers Rares – ezért kár volt elsütni a “métiers rares” megnevezést

Kár, hogy pusztán egy rossz névadással ennyi kárt lehet tenni, ami ráadásul nemcsak az adott modellnek árt, hanem a “Métiers Rares” megnevezést valóban kiérdemlő modelleknek is. A 34 milliméteres, természetesen automata manufaktúra kaliberrel (925A/1) szerelt karóra a két utolsó szó nélkül ugyanis egy valóban kiváló női óra lenne, így azonban kiviteltől függően 15, illetve 36000 dollárért többet ígér, mint amennyit valójában nyújtani tud.

www.jaeger-lecoultre.com