Lilaakác órában

Ugyan a lilaakác virágzása még odébb van, a Glashütte Original PanoMatic Luna Limited Edition szívilága mégis onnan merített ihletet.

Bár hölgyeknek szánják, alapvetően mégis egy férfi karórával van dolgunk. A tervezők mentségére szól, hogy ugyanazt a szerkezetet is építették be, mint a férfi modelleknek. A 90-12-es kaliber persze eleve meghatározza, hogy mekkora hely is kell neki, ezért a tok nem lehetett sokkal kisebb. Konkrétan 39,4 milliméter az átmérője. Női óráknál ez nagynak számít.

Glashütte Original PanoMatic Luna Limited Edition - két tipikus Glashütte Original jegy. A hold élőben sokkal jobban csillog.
Glashütte Original PanoMatic Luna Limited Edition – két tipikus Glashütte Original jegy. A hold élőben sokkal jobban csillog.

Az is igaz azonban, hogy amennyire csak lehetett, igyekeztek nőiessé tenni az órát. Három tényezőt hívtak ehhez segítségül: színeket, drágaköveket és a számlapot. Utóbbi megoldása első hallásra nem tűnik túl izgalmasnak, hiszen a bevetett receptet követi: gyöngyház és gyémánt. A unalmat azonban nagyban oldja a Panomatic Luna jellegzetes aszimmetrikus elrendezése. Apró részlet, de sokat számít a dátumablak formájának megváltoztatása. Az eredeti téglalapot oválisra formára cserélték.

A legnagyobb mértékben mégis a számlap megszokott megjelenését felborító, elnagyolt, lila számjegyek járulnak hozzá az óra nőiességéhez. Az egyébként meglehetősen szigorú megjelenésű számlapot kedélyessé, játékossá teszik. Ehhez egyébként maga a szín is hozzájárul. Rendszerint ugyanis piros vagy rózsaszín, illetve fehér szokott dominálni a hölgyeknek szóló hasonló stílusú és presztízsű karóráknál. Ráadásul a lila közel van a kékhez is, amely jó pár éve kifejezetten nagy népszerűségnek örvend az órák világában.

Glashütte Original PanoMatic Luna Limited Edition - ritkán mernek a fősodortól eltérő pasztellszínt választani
Glashütte Original PanoMatic Luna Limited Edition – ritkán mernek a fősodortól eltérő pasztellszínt választani

Éppen ezért kimondottan szomorú, hogy csupán 25 példányban készítik el. Persze ha a 17700 eurós árral szembesülünk, akkor azért valamennyire érthető.

www.glashuette-original.com