L’Epée 1839 Time Machine

Míg a svájci karórák formatervezésénél inkább a múltba utaznak vissza ihletért, addig az asztali órák egészen merész megjelenéssel hódítanak. A L’Epée 1839 Time Machine-nek pedig minden időutazó asztalán van keresni valója.

A henger alakú asztali óra természetesen limitált mennyiségben készül csak, mindhárom kivitelből 50-50 darab. Az ihlet állítólag két filmből (Az időgép, Vissza a jövőbe trilógia) eredeztethető. Míg az előbbinél még csak-csak felfedezhető az azonosság az időgép vezérlőfelülete és az óra időkijelzése között, addig a háromlábú állvány esetében csak jókora mennyiségű tudatmódosító szer fogyasztása után asszociálunk a fluxus-kondenzátorra.

L’Epée 1839 Time Machine: csupa ezüstben (ródiumozott) és fekete-ezüst színben is kapható
L’Epée 1839 Time Machine: csupa ezüstben (ródiumozott) és fekete-ezüst színben is kapható

Tudjuk be az egészt művészi szabadságnak, és inkább értékeljük az 5 kg meghaladó réz- és rozsdamentes acélköltemény megjelenését! Az óra egyébként 8 napos járástartalékkal rendelkezik, és a henger két végén lévő turbinakülsejű tárcsákkal húzható fel az óra, illetve állítható be az idő. Hogy ezzel játszadozhassunk, röpke 30000 frankot kell a boltban hagynunk.