Komplikáltat nőknek

Mivel kedveskedjen kizárólag komplikált órákat előállító kékvérű márka a szebbik nemnek? Természetesen pontosan azzal, ahogy arról a Roger Dubuis Excalibur 36 Shooting Star modell tanúskodik.

Persze egy olyan márka, amelynek minden egyes időmérője eleget tesz a Genfi Pecsét követelményeinek, nem engedheti meg magának, hogy egy férfi karórát egyszerűen csak telepakoljon gyémántokkal. A jól ismert Excalibur kollekció szolgáltatja a kiindulási alapot. Nem is variáltak sokat, egyből a repülő tourbillonos modellt vették alapul, persze a csontvázasított kivitelben. Ebből azonban olyan nagyon sokat nem látunk, hiszen szemben a férfiaknak szánt változatokkal, itt a csontvázasítás által szabaddá tett részeket a szíjjal azonos színbe öltöztetett gyöngyház berakásokkal díszítették.

Roger Dubuis Excalibur 36 Shooting Star - a három grácia
Roger Dubuis Excalibur 36 Shooting Star – a három grácia

Valójában maga a számlap legalább olyan káprázatos lett, mint a szerkezet, már-már domborműről beszélhetünk. Pedig a szerkezet sem hagyható éppen figyelmen kívül, hiszen a márka legkisebb, repülő tourbillonnal ellátott kalibere. Ennek köszönhető, hogy az óra aranyból formált tokja csupán 36 milliméteres. Nagyon azért nem kell attól félni, hogy a három kivitel közül valamelyikkel szembe találjuk magunkat. Mindháromból 8 példány készül csak és igen drágán mérik. Olyan drágán, hogy az árát sem illik megkérdezni, de azért 170000 euró legyen nálunk.

www.rogerdubuis.com