Site icon ÓraMagazinOnline

A kicsi az óriástól – Kleine Lange 1 Mondphase

A. Lange & Söhne Kleine Lange 1 Mondphase - az elengedhetetlen nagy méretű osztott dátum

A. Lange & Söhne Kleine Lange 1 Mondphase - az elengedhetetlen nagy méretű osztott dátum

A német óragyártás megkérdőjelezhetetlen bajnoka az A. Lange & Söhne, amely azonban mai formájában csak a 90-es évek eleje óta létezik. Hölgyekre azonban már akkoriban is figyeltek, és a Kleine Lange 1 Mondphase is az eme elköteleződés megerősítése.

Ráadásul most az aktuális trendek is kedveznek az A. Lange & Söhnének, hiszen immár a hölgyeknél is elfogadott a 30 millimétert jóval meghaladó tokátmérő. A Kleine Lange 1 Mondphase esetében konkrétan 36,8 milliméter ez az érték, ami akár férfiórának is elfogadható lett volna az ezredforduló környékén. Persze nem öncélúan ekkora az óra. A márka nem épít be holmi kvarc kalibereket, nem tartja méltónak. Ugyanakkor pont a tipikus Lange 1 külső megőrzése az igazi ok, amiért nagyon nem mehettek lejjebb a mérettel. Pedig a Kleine Lange 1 Mondphase az L121.2 kaliber formájában még saját szerkezetet is kapott. Ennek megfelelően hölgyeknek szóló, holdfázisos Lange 1 semmilyen szempontból sem marad el az urakétól, mi több a finoman gilosált számlap talán még valamivel többet is nyújt. Pont ez a gilosálás az, ami nőiessé teszi az órát, és persze a fehér bőrszíj is, ami mellesleg valóban aligátorbőr, nem pedig olyan mintájú.

A. Lange & Söhne Kleine Lange 1 Mondphase – klasszikus Lange 1 külső gilosálással nőiesítve

Nyilván nem kell mondani, hogy az óra színarany, ahogy a számlap is, és ennyi bőven elég. Nincs szükség gyémántokra, gyöngyházra, az óra kellően magabiztos ezek nélkül is. Persze az arany és a mechanikus szerkezet miatt a csuklón viselve érezni az óra jelenlétét, amihez azért hozzá kell szokni. Ahogy ahhoz is, hogy az órával foglalkozni kell. Ugyan a Kleine Lange 1 Mondphase három napos járástartalékkal rendelkezik, de kézi felhúzású, azaz kiköveteli magának a rendszeres törődést. A Lange szerint ezzel nincs is baj, mivel állításuk szerint női óráikat zömében hölgyek vásárolják maguknak, nem pedig urak párjuknak. Persze ha valaki odáig jut – mind az órák ismerete, mind pedig anyagiak terén – hogy egy Langére tegyen szert, ez biztosan nem fogja zavarni. Ha valami, akkor inkább a 38500 eurós ár, ami egy évi kb. 5000 darabot előállító, nemesfémekkel dolgozó nagy presztízsű márkánál azért nem annyira elszállt.

www.alange-soehne.com/

[ape-gallery 1461]

Exit mobile version