Kecses holdfázis

Bár két évvel ezelőtt mutatkozott be először a Tonda Métropolitaine Sélène Rosé Gold, ahogy neve is mutatja, az aranynak ebben az ötvözetében még nem láthattuk.

A két évvel ezelőtti változatokhoz képest tényleg csak a tok anyagán változtattak, és persze színben ehhez igazították a számlap egyes elemeit is, mégis egy teljesen más hangulatú időmérőt kapunk. Lényegesen bájosabb lett ez a kivitel a kék számlapos elődváltozatokhoz képest. Pedig alapvetően egy ősrégi recept alkalmaztak: gyöngyház, arany és gyémántok. Ugyanakkor pont a Parmiginai Fleurier Tonda Métropolitaine Sélène Rosé Gold jó példa arra, hogy egy már-már elcsépelt kombinációt még mindig össze lehet úgy állítani, hogy mégse tűnjön annak. Ebben központi szerepet játszik a számlap közepére elhelyezett, lótuszvirágot idéző minta.

Parmiginai Fleurier Tonda Métropolitaine Sélène Rosé Gold - bőrszíjjal határozottan szelídebb
Parmiginai Fleurier Tonda Métropolitaine Sélène Rosé Gold – bőrszíjjal határozottan szelídebb

Természetesen a szerkezet is maradt a régi – mindenki legnagyobb megelégedésére. Műszakilag ugyanis legalább annyira figyelemre méltó a PF318-as kaliber, mint esztétikailag is. Meglehetősen kicsi ugyanis, csupán 26 milliméter az átmérője, így azonban a tok is lehet viszonylag kicsit, ami 33,2 milliméteresre zsugorítottak. A szerkezet kis átmérője ellenére két rugóháznak is jutott hely, amelyek így összesen 50 órányi járástartalékot tudnak tárolni.

Parmiginai Fleurier Tonda Métropolitaine Sélène Rosé Gold - a Tonda kollekció jellegzetes fülei
Parmiginai Fleurier Tonda Métropolitaine Sélène Rosé Gold – a Tonda kollekció jellegzetes fülei

Értelemszerűen a két évvel ezelőtti rozsdamentes acél modellek sem voltak éppen olcsóak, az arany változatok pedig szíjtól, illetve csattól függőn alulról súrolják a 30, illetve 50 ezer eurót.

Parmiginai Fleurier Tonda Métropolitaine Sélène Rosé Gold
Parmiginai Fleurier Tonda Métropolitaine Sélène Rosé Gold

www.parmigiani.com

728x90