Junghans Form Damenuhr

Női órák vásárlásánál nehéz dolga van annak, aki kecses és letisztult időmérőt szeretne, és egyben túllépne a gyöngyház számlap és gyémántokkal vagy egyéb kövekkel kirakott időmérők kínálatán.A kevés lehetséges választások egyike a Junghans Form kollekciójának női időmérői. Ahogy a férfiaknál, úgy ezeknél a modelleknél is alternatívát ajánlanak a Max Bill órákhoz, amelyek akár uniszex modellként is megállták a helyüket. A női Form órák kevésbé nyersek, kevésbé férfiasak, miközben nem felejtették el származásukat sem, azaz továbbra is a Junghans tipikus bauhausos stílusában tündökölnek. Az egyik leglátványosabb változás a méretet érinti. Ha a Max Bill uniszex órákat vesszük figyelembe, akkor kecsesebbek lettek. Kimondottan női Max Bill órák is készülnek, azokhoz képest viszont hízott egy kicsit.

Junghans Form Damenuhr - télies, hideg árnyalatok
Junghans Form Damenuhr – télies, hideg árnyalatok

Hogy akkor most pontosan mekkora is a női Form? Egész pontosan 34,1 milliméter, amit közepes és nagy méretű női órák határára helyezhető el. Ez az egyik oka annak, hogy a Form női változata az üzletitől egészen a lezser öltözékhez is viselhető. A másik a már említett bauhausos stílus, a harmadik pedig természetesen a szíjak. Ezek nem pusztán az aktuális divatnak megfelelő színeikkel teszik változatossá az órát, hanem azon képességükkel is, hogy könnyen, szerszám nélkül cserélhetőek. Azon szükséget, hogy a szíjat otthon is könnyen és gyorsan lehessen cserélni, egyre több márka ismeri föl, és kimondottan örömteli, hogy immár a belépőkategóriába is leszivárgott.

Junghans Form Damenuhr - persze meleg, élénk és pasztell színek is vannak
Junghans Form Damenuhr – persze meleg, élénk és pasztell színek is vannak

Mivel az óra ebben a szegmensben keresi a vásárlóit, természetesen kvarc szabályozású szerkezetet kapott. Jelen esetben ez a J 645.36-os kaliber, amit inkább ETA 955.112-esként ismerünk. A Junghans egyébként egyike azon kevés, viszonylag nagy mennyiségben órákat előállító óramárkáknak, amelyek ETA kalibereket szerelnek óráikba, beleértve a mechanikusokat is.

www.junghans.de