Jaquet Droz Grande Seconde Tribute

Bár az a 280 év, aminek évfordulóját üli idén a márka finoman szólva is elrugaszkodott, de ez persze nem akadálya annak, hogy a jubileumi modellel kedveskedjenek maguknak. Ez lenne a Jaquet Droz Grande Seconde Tribute.

Amiért konkrétan inkább 16 az a 280 év az az a tény, hogy a márkába valójában csak 2002-ben leheltek újra életet. Mi mással is ünnepelnék, mint a márka feltámasztása óta a legsikeresebbnek számító modellel, a Grande Seconde-dal. Az óra számlapján egy nyolcast formáló elrendezés továbbra is párját ritkítja az óraiparban, alapja pedig a márka névadója által készített zsebóra megjelenése.

Jaquet Droz Grande Seconde Tribute - az eredeti zsebóra szolgál a márka sikerkollekciójának mintájául
Jaquet Droz Grande Seconde Tribute – az eredeti zsebóra szolgál a márka sikerkollekciójának mintájául

Mivel az órákat és a perceket a felső, kisebb számlapon lehet leolvasni, ezért a órának viszonylag nagynak kellett lennie, amivel a Jaquet Droz 2002-ben megelőzte korát. Puszta véletlen tehát, hogy a számlapon megjelenő nyolcas Ázsiában pont a szerencse (egyik) számának tekintik. Ezt kíméletlenül ki is aknázták, és a limitált modellek mind 8, illetve 88 darabos mennyiségben készülnek.

Jaquet Droz Grande Seconde Tribute - régi-új szerkezet szilícium elemekkel kiegészítve
Jaquet Droz Grande Seconde Tribute – régi-új szerkezet szilícium elemekkel kiegészítve

Az óra kisebb újdonságot is tartalmaz, méghozzá a 2663-as kalibert. Automata felhúzású, két rugóházzal rendelkezik, amelyekben 68 órára elegendő energia tárolható és szilícium hajszálrugót illetve horgonyt és gátkereket kapott. Természetesen kézzel díszített. Ahogy korábban, úgy most sem manufaktúra kaliberről beszélhetünk, hiszen ez is egy Frédéric Piguet 1150-on alapuló kaliber, mindössze szilícium alkatrészekkel egészítették ki.

Jaquet Droz Grande Seconde Tribute - csak a szokásos zománcozott számlap a jellegzetes nyolcassal
Jaquet Droz Grande Seconde Tribute – csak a szokásos zománcozott számlap a jellegzetes nyolcassal

Ünnepi modellről lévén szó, aligha meglepő, hogy a 43 milliméteres órát limitálták, hogy hogy nem 88 darabra. Egyet 22000 frankért tudhatunk magunkénak.

www.jaquet-droz.com