Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Sonatina

Mi történik akkor, ha egy neves svájci óramanufaktúra kifejezetten nőknek tervezett kollekciójára rászabadítják az iparművészeket? Íme a Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Sonatina.

Az alap Rendez-Vous kollekció meglehetősen gazdag, közel harminc különböző változatból lehet választani. Ezeket egyszerű komplikációval látták el, míg a másik végletet a tourbillon képviseli. Gyorsan látszott, hogy kettejük között is van még bőven hely. Az űrt a Rendez-Vous Sonatina hivatott betölteni, amelyet az ébresztővel ellátott órák nőiesített változatának tekinthetünk. A számlap szélén lévő csillag segítségével egy tetszőleges időpontot jelölhetünk meg, ami ha bekövetkezik egy egyszeri finom hangzású ütés hallatszik. Tagadhatatlanul szebb megoldás, mint az ébresztővel rendelkező karórák csendes berregése. Bónuszként holdfázist is kapunk, elvégre a hat óránál lévő ablak a teljes Rendez-Vous kollekció formatervének szerves része, innen sem hiányozhat.

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Sonatina "Séduction" - első lépés, csábítás
Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Sonatina “Séduction” – első lépés, csábítás

Az alap Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Sonatina modelleket vették alapul a márkánál alkalmazásban lévő, illetve önálló alkotóként tevékeny iparművészek. Kézművességnek ugyanis már aligha nevezhető a gyöngyház számlap ilyen alapos gilosálása. Értelemszerűen kézzel készült, ahogy a számlap tekintélyes részét elfoglaló miniatűr festmény is. Ez egyébként az első alkalom, hogy a márkánál ilyesmire adják fejüket. A megfelelő körítés érdekében a számlapot és a lünettát is gazdagon megszórták gyémántokkal.

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Sonatina "Romance" - második lépés, románc
Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Sonatina “Romance” – második lépés, románc

Mivel valóban kézzel készülnek a számlapok értelemszerűen limitált példányszámú sorozattal van dolgunk. Valójában azonban egy trilógiával, hiszen a három óra együtt meséli el, hogy mi következik egy randevú után: csábítás, románc és szerelem. Befektetési szempontból így talán érdemesebb a három órárra egyszerre szert tenni. Bár vételárról nincs tudomásunk, de a 3×8 darabos mennyiség valószínűleg csillagászati összeget tartalmazó árcédula ellenére is gyorsan elkel majd.

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Sonatina "Amour" - harmadik lépés, szerelem
Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Sonatina “Amour” – harmadik lépés, szerelem

www.jaeger-lecoultre.com