IWC Pilot’s Watch Edition “Antoine de Saint-Exupéry”

Idén sem maradunk kis herceges óra nélkül. Az IWC Pilot’s Watch Edition Antoine de Saint-Exupéry 2017-ben három modellt is takar.

Persze ha egy kicsit tágabb értelemben vesszük, akkor valójában nem három, hanem hat modellről beszélhetünk. A hat változat a színükben egyezik, még ha nem is mindegyiket vezették be idén. Ebből a szempontból az idei évet akár visszalépésnek is élhetjük meg, hiszen két hárommutatós és egy kronográfból válogathatunk csak. Nyertesek a hölgyek lehetnek, hiszen a 36 milliméteres modell (IW324009) nekik is szól. A férfiaknál a valamivel nagyobb Mark XVIII (IW327003) modell jelenti a belépőt az IWC és Antoine de Saint-Exupéry közös világába, míg biztos, ami biztos alapon egy kronográfot (IW377713) is kapunk. Szintén nagyon biztosra mentek, ami a szerkezetet illeti: mindháromba beszállítóit találunk. A hárommutatósokban a Sellita SW300 alapú 35111 kalibert, míg a kronográfban az ETA 7750 alapú 79320-as kalibert. Nyilván nem manufaktúra kaliberek ezek, de tény, hogy az IWC nem “mezei” kalibereket kap, hanem saját előírásai szerint gyártottakat.

IWC Pilot's Watch Chronograph Edition “Antoine de Saint- Exupéry” - idén csak sima kronóra futotta
IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition “Antoine de Saint- Exupéry” – idén csak sima kronóra futotta

Az idei Antoine de Saint-Exupéry kiadású órák egy kicsit tesco-gazdaságosra sikerültek, bár a szíjak továbbra is az olasz Santoni szállítja. Jó hír azonban, hogy a hátlapról eltűnt a cuki kis herceg. A cuki jelzőt ugyanis nehéz összeegyeztetni az IWC pilótaóráinak arculatával. Helyette egy második világháborús P-38-as vadászgépet találunk, ahogy azt egyébként eleve is illet volna csinálni.

www.iwc.com