Glashütte Original Sixties Grün

Akárhogy is nézzük, a kék színű számlap már a fősodorba tartozik, így ha egy márka villantani akar, kénytelen más színekben gondolkodni. A Glashütte Original Sixties Grün számlapjának mintázatával és színével a hatvanas éveket igyekszik felidézni.

Glashütte Original Sixties Grün Panoramadatum - messze nem csak zöld ruhához viselhető
Glashütte Original Sixties Grün Panoramadatum – messze nem csak zöld ruhához viselhető

Meglehetősen érdekes lépés ez tőlük. A Sixties kollekció formatervének alapja ugyanis a Spezimatic, amit a Glashütte Original jogelődje, az NDK-beli GUB gyártott. Az NDK pedig nem éppen szabad szellemiségéről volt híres, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a nyugati világban a hatvanas évek és a zöld szín kombinációja könnyen utalhat a fűre is.

Glashütte Original Sixties Grün - ahogy az óra, úgy a szerkezet is NDK gyökerekkel rendelkezik. A 39-es kaliber őse az 1978-as 11-26-os Spezichron
Glashütte Original Sixties Grün – ahogy az óra, úgy a szerkezet is NDK gyökerekkel rendelkezik. A 39-es kaliber őse az 1978-as 11-26-os Spezichron

Erre azért valószínűleg kevesen asszociálnak majd, sokkal inkább értékelik a 60 tonnás préssel kialakított számlap mintázatát. Ezt ugyanis szintén a Glashütte Original gyártja saját üzemében, ami érdekes módon nem Glashüttében, hanem a jó pár száz kilométerre nyugatabbra lévő Pforzheimben, a fekete-erdei óragyártás központjában fekszik.

Glashütte Original Sixties Grün - dátum nélkül, hárommutatós kivitelben is kapható
Glashütte Original Sixties Grün – dátum nélkül, hárommutatós kivitelben is kapható

A klasszikus, 39 milliméter átmérőjű rozsdamentes acél tok nyilván a retró trendet lovagolja meg, és egyáltalán nem szégyellik megkérni az árát sem, ami a hárommutatós változat esetében 6400, míg a nagy dátummal ellátott kivitelnél 7900 euró. Persze lehet azzal érvelni, hogy a Glashütte Original Sixties ezzel a számlappal csak idén készül, de elnézve a Sixties korábbi éveinek színpompás felhozatalát nem vennénk rá mérget, hogy ez lenne az utolsó zöld számlapos változata ennek a modellnek.