Funky narancs

Bár nevével a hatvanas évekre hivatkozik, a Glashütte Original Sixties Panorama Date Annual Edition számlapjának színe sokkal inkább a hetvenes évek világát idézi.

Ahogy az a névből is kiderül, szigorúan véve ez a modell nem limitált, viszont csak ebben az évben készítik. Az ötlet, azaz, hogy a retró-trend miatt kedvelt Sixties kollekció az alapváltozatok mellett valami újjal is jelentkezzen, tavaly fogant. Akkor egy zöldszámlapos kivitellel jelentkeztek, amely szín idén kezd népszerűvé válni. A narancssárga ehhez képest jóval merészebb, de egy többé-kevésbé limitáltnak nevezhető kivitel esetében talán nem akkora a rizikó.

Glashütte Original Sixties Panorama Date Annual Edition - ezt is biztos észreveszik a csuklón, de nem a mérete miatt
Glashütte Original Sixties Panorama Date Annual Edition – ezt is biztos észreveszik a csuklón, de nem a mérete miatt

Természetesen mást is látni kell ebben az órában. A márka 2012-ben felvásárlás révén magába olvasztotta a pforzheimi számlapgyárat, és a városon belül új helyszínre is költöztette. A dolog érdekessége, hogy Glashütte mellett Pforzheim a német óragyártás másik központja. A Glashütte Original így az egyetlen német márka, amely mindkét központban saját gyártói bázissal rendelkezik. Ennek a bázisnak pedig építeni kell a renoméját.

Glashütte Original Sixties Panorama Date Annual Edition - van hárommutatós kivitel is 39 milliméteres tokban
Glashütte Original Sixties Panorama Date Annual Edition – van hárommutatós kivitel is 39 milliméteres tokban

Ahogy látható, nem egyszerűen csak narancssárgára festették a számlapot. A nyers lap előbb egy hatvan tonnás prés alatt kapja meg textúráját, ezt követően pedig domború formáját. A következő lépésben arannyal vonják be, majd jöhet a színátmenetes festés. Ez a művelet már kizárólag kézzel készül, így egy kis jóindulattal mindegyik példányt egyedinek tekinthetünk.

Glashütte Original Sixties Panorama Date Annual Edition - csak a véletlennek köszönhető, hogy a prés 60 tonnás
Glashütte Original Sixties Panorama Date Annual Edition – csak a véletlennek köszönhető, hogy a prés 60 tonnás

Szintén saját az óra 39-47-es manufaktúra szerkezete, amely azonban viszonylag kevés, pusztán 40 órányi járástartalékot biztosít. A 42 milliméteres acéltokba zárt Glashütte Original Sixties Panorama Date Annual Edition 7800 eurós listaárával nem éppen baráti. Mellette szól ugyanakkor, hogy szinte alig van versenytársa. Ha valaki egyszerre szeretne konform lenni, de ugyanakkor a sorból is kitáncolni, akkor alig-alig van miből választania.

www.glashuette-original.com

728x90