Frédérique Constant Slimline Moonphase Stars Manufacture

Hölgyek egyre kevésbé hagyják magukat lekenyerezni a fantáziátlan, gyöngyház számlapos, kvarcszerkezetes karórákkal. A Frédérique Constant Slimline Moonphase Stars Manufacture az eddigi legmerészebb húzás a márkától.

Merész egyrészt, már saját manufaktúraszerkezettel látták el az órát, amelynek következményeként meglehetősen nagyméretű lett az óra: a tok átmérője 38,8 milliméter. Ez két évtizeddel ezelőtt még férfiméret volt. A manufaktúraszerkezet szükségszerű következménye a magasabb ár is. Bár a márkánál mindig is jelentős volt a női órák választéka, és jelenleg a forgalom kb. 35%-40%-t adják, a Frédérique Constant Slimline Moonphase Stars Manufacture túlmutat az eddigi női modelleken, akár mérföldkőnek is tekinthetjük. Többek között azért is, mert minden szempontból meghaladja a kollekció eddigi darabjait, és megjelenésében, kidolgozottságában simán hozza azt, amit jóval magasabbra pozicionált márkáknál láthatunk.

Frédérique Constant Slimline Moonphase Stars Manufacture - aranyozott és acél változatban, de mindkét esetben gyémántokkal
Frédérique Constant Slimline Moonphase Stars Manufacture – aranyozott és acél változatban, de mindkét esetben gyémántokkal

A formatervezést a márkát alapító házaspár női tagja irányította, így mondhatni nőktől készült nőknek az időmérő. Az elcsépelt szlogenben azonban van némi tartalom is. Női óráknál a hölgyek műszaki tartalom iránti növekvő igényük ellenére továbbra is fontosabb a tetszetős dizájn. Nem véletlenül tartják úgy az óraiparban, hogy férfiaknak könnyebb órát tervezni. Egy igazán jó formatervvel rendelkező női karóra pedig lehetőség szerint érzelmi szinten is képes kapcsolatot teremteni viselőjével. A Frédérique Constant Slimline Moonphase Stars Manufacture esetében ebben kulcsszerepet játszik a számlap, amelyen a gyémántok és a csillagok egészséges aránya, ám méginkább a csillagocskák megfelelő mérete kiemelkedő fontosságú. Ha nemcsak az indexek helyén lenne gyémánt, hanem a számlap egyéb részein is, akkor a csillagok méretének is nőni kellene, ami azonban már a közönségesség irányába vinné az óra megjelenést. Ezzel azonban aligha tudnának 4600, illetve 4300 eurót elkérni az aranyozott illetve az acél változatért. Így azonban könnyen lehet az óra a márka női kollekciójának zászlóshajója, és talán egy új irányt is szab a Frédérique Constantnál a női órák tervezésénél.

Frédérique Constant Slimline Moonphase Stars Manufacture - az arany kékkel párosítva női órákon is jól mutat
Frédérique Constant Slimline Moonphase Stars Manufacture – az arany kékkel párosítva női órákon is jól mutat

www.frederiqueconstant.com