Frédérique Constant Automatic Runabout

Mondhatni menetrendszerűen érkezik a genfi márkától a Riva Historical Societyval együttműködésében megalkotott Frédérique Constant Automatic Runabout, amely immár sorban a tizedik.

Az 1920-as évek Riva luxus-motorcsónakok fenntartását és restaurálását végző társasággal karöltve már láttunk holdfázissal, illetve kronográffal rendelkező modelleket, zömében azonban egyszerű, hárommutatós modellekből áll a tíz éves felhozatal. Szintén egy hárommutatós változattal jelentkeztek idén, és természetesen nem hiányzik a csomagolás részét képező, fából készített Riva motorcsónak-makett sem.

Frédérique Constant Automatic Runabout - minden maradt a régiben, egyedül a számlap színe új
Frédérique Constant Automatic Runabout – minden maradt a régiben, egyedül a számlap színe új

A tok átmérője maradt a szokásos 42 milliméter. Új azonban, hogy immár nem egy világos és sötét számlapos párossal jelentkeznek. A 2018-as modell kizárólag kék számlappal készül, rozsdamentes acél, illetve aranyozott tokkal. Hűen a korábbi szokáshoz, az idei Frédérique Constant Automatic Runabout is limitált mennyiségben kerül piacra, ám a változatokként 2888 darab viszonylag magas.

Frédérique Constant Automatic Runabout - zsanérzár alapból jár
Frédérique Constant Automatic Runabout – zsanérzár alapból jár

Ugyanakkor az 1400, illetve 1700 (aranyozott modell) eurós ár nem olyan vészesen magas, hogy a limitált mennyiséget ne lehessen eladni. Ráadásul immár zsanérzár jár a – természetesen – kék szíjhoz.

www.frederiqueconstant.com