Fausti óra Fausti puskához

Egy újabb réspiacot feltárni és kiaknázni nem könnyű feladat, de talán nem túlzás feltételezni, hogy egy Fausti óra nem elérhetetlen annak, aki megengedhet magának egy Fausti puskát.

Az olasz márka minőségi vadászpuskáiról ismert, és alapvetően jól mérték fel a helyzetet, amikor karórát is megjelentettek kínálatukban. Egyrészt nem kellett feltalálniuk a spanyolviaszt. Bár szűk, de már létező ösvényen haladhatnak, amelyet konkurensük, a brit Purdey taposott ki előttük. Persze nem arról van szó, hogy a Fausti órakészítésre adta a fejét, de a gravírozott számlapokat, amelyek anyaga nem réz, hanem ezüst vagy arany, már ők készítik. Ahogy korábban a Purdey az Officine Panerai segítségét vette igénybe, úgy a Fausti is hasonló utat választott.

Fausti óra - a számlap anyaga arany vagy ezüst a szokásos réz helyett
Fausti óra – a számlap anyaga arany vagy ezüst a szokásos réz helyett

Nekik abból a szempontból azonban nagyobb szerencséjük volt, hogy találtak olasz gyökerű svájci márkát, amely kisszériás mennyiségben tud nekik szállítani. Ez a márka a Paul Picot. Persze túlzásba nem vitték a feladat megoldását. A klasszikus vonalvezetésű Gentleman kollekció tokját adták 36, 40 és 42 milliméteres kivitelben, és nagy valószínűséggel a PP 1400-as szerkezetet hozzá. Ez egy módosított ETA 2892-es, és kiviteltől, illetve igény függvényében jelenítik meg a dátumot.

Fausti óra - azt gravíroztathatunk a számlapra, amit akarunk
Fausti óra – azt gravíroztathatunk a számlapra, amit akarunk

Saját órakollekciójával a Fausti alapításának 70. évfordulójára állt elő, és a puskák tárolására használt táskákban természetesen az órának is jut hely. Hogy az egyedi igények alapján gravírozott számlapú karóra szerkezete mennyire örül majd a puskák elsütésekor jelentkező erőhatásoknak, azt nem nehéz megjósolni, de a 3500 dolláros kezdő ár így is csak nagyjából feleannyi, mint amennyibe egy Fausti duplagolyós vadászpuska kóstál.

www.faustiarms.com

www.paul-picot.com